DOGAĐANJANASLOVNICA

Vatrogasna zajednica grada Slatine izglasala II. rebalans financijskog plana za 2019. g.

Vatrogasna zajednica Grada Slatine jučer je održala skupštinu koju je otvorio predsjednik Branko Belošević pozdravljajući nazočne goste; zamjenika gradonačelnika Grada Slatine Bojana Plantaka, gradskog vijećnika i predsjednika Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Dragana Jovanića, zapovjednika VZG i JVP Slatine Stjepana Venusa, te zapovjednicu VZ VPŽ Mateju Fras Venus.

Na sjednici je usvojen II. rebalans financijskog plana Vatrogasne zajednice za 2019. godinu koji je između ostaloga uvećan za gotovo 205.000 kuna osiguranih od strane Grada Slatine budući su sredstva uplaćena nakon izglasavanja I. rebalansa financijskog plana, a koja će se utrošiti za nabavu zaštitne i druge opreme svim DVD-ima s područja grada Slatine.

Potom je predstavljen plan rada i financijski plan za 2020. godinu koji su također jednoglasno usvojeni.

Predsjednik Branko Belošević u svom je izlaganju između ostaloga spomenuo ciljeve i djelatnosti koje zajednica ostvaruje za svoje članice, odnosno dobrovoljna vatrogasna društva Slatina, Bakić, Sladojevci, Kozice, Donji Meljani, Golenić, Sladojevački Lug i Javnu vatrogasnu postrojbu grada Slatine.

Istaknuto je da će se i u narednom razdoblju pomoći društvima u ostvarivanju zakonskih i drugih prava, održavati vježbe, sudjelovati na natjecanjima, obilježavati obljetnice, osigurati dežurstva za vrijeme žetve, organizirati pomoć vatrogascima u priobalju za ljetnih mjeseci, kao i provoditi aktivnosti na preventivi zaštite od požara kroz edukacije i informativno-promidžbeni program, zatim organizirati seminare, edukacije i osposobljavanja  te i nadalje surađivati s gradskim i županijskim institucijama…

Belošević je na kraju izrazio iznimno zadovoljstvo suradnjom s Gradom Slatinom te se i ovom prigodom zahvalio na pomoći i podršci u ostvarivanju financijske konstrukcije kao i pomoći u razvoju vatrogastva i zaštite od požara.

U prigodi božićno-novogodišnjih blagdana pohvale na dosadašnjem radu te čestitke i želje da se nastavi uspješan rad i u Novoj godini uputili su zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak i zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus, koja je ukazala kako bi svi DVD-i na ovom području trebali povesti više računa i uključiti se u sve segmente rada Vatrogasne zajednice VPŽ, osobito u edukacije i usavršavanja vatrogasaca tim više što je središte vatrogastva Virovitičko-podravske županije na području VZ i JVP grada Slatine.

Čestitala je VZG i DVD-u Slatina što upravo iz njihovih redova dolazi jedan od prva dva K9 tima s potražnim psom s ovog područja, odnosno Dario Čordaš i njegova Zita čija edukacija odlično napreduje, te u velikoj mjeri doprinosi dobrom glasu kako DVD-a Slatina i Grada Slatine tako i cijele Virovitičko-podravske županije.

Osvrnula se i na novi Zakon o vatrogastvu koji donosi brojne promjene u cjelokupnom sustavu na nivou Hrvatske, a s primjenom kreće od 1.1.2020. godine.
2020.-ta godina će biti godina prilagodbe, a kako je rekla, prava primjena Zakona započet će od 1.1.2021. godine.
Jedna od novina je osnivanje županijskog vatrogasnog operativnog centra te izdvajanje broja 193 iz centra 112, kako bi se ubrzala i poboljšala operativnost vatrogastva.

Dogradonačelnik Plantak istaknuo je uspješnu suradnju Grada Slatine i VZG-a, te naglasio kako će Grad i nadalje maksimalno podupirati njihov rad kako bi Vatrogasna zajednica grada Slatine u svom timu imala što veći kadar kvalitetno osposobljenih vatrogasaca spremnih za sve nedaće i osiguravanje sigurnosti građana i njihove imovine.

– Mene uvijek impresionira koliko zapravo truda i rada ulažete u rad s djecom i na tome vam se posebno zahvaljujem. Grad Slatina će se truditi da vam bude što više na usluzi, te pokušati izdvojiti što više sredstava za potrebnu zaštitnu i drugu opremu, a to je samo jedan od načina da vam se zahvalimo na svemu onome što činite ne samo u radu s djecom već u kompletnoj zaštiti stanovnika na slatinskom području, – zaključio je dogradonačelnik Plantak, te svečano uručio predstavnicima svih DVD-a komplet zaštitne opreme koje je pripremila Vatrogasna zajednica u vrijednosti 50-ak tisuća kuna.

Predsjednik Belošević čestitajući nazočnima blagdane uz prigodne poklone naglasio je kako Vatrogasna zajednica u istom iznosu priprema još jedan komplet zaštitne opreme kako bi se u konačnici ispunila zakonska forma od 10 obučenih i propisno opremljenih vatrogasaca zaštitnom opremom po DVD-u.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button