DOGAĐANJANASLOVNICA

Uskoro kreće uređenje Staroškolskog u Slatini, Ilija Nikolić potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta

Jučer je u Zagrebu u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta „Uređenje Staroškolskog“ s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 450.000,00 eura, dok je vrijednost potpisanog Ugovora između Grada Slatine i Ministarstva turizma i sporta 250.000,00 eura. Rok za završetak svih aktivnosti na projektu je 1. ožujka 2025. godine.

Potpisivanju Ugovora nazočio je i vršitelj dužnosti ravnatelja Gradske razvojne agencije Slatine Jurica Culej koji je tom prigodom istaknuo važnost ovoga projekta za našu lokalnu zajednicu, te dodao kako je u tijeku priprema nekoliko  projekata vezanih za ulaganja u sportsku infrastrukturu na korist svih građana grada Slatine.

– Cilj projekta je prilagoditi sportsko igralište onim najmlađima, a u suradnji s našim sportskim klubovima iskoristiti igralište maksimalno te okupiti rekreativce koji će na novouređenom igralištu također pronaći svoje mjesto. Ujedno se ovim putem zahvaljujem Malonogometnom klubu Slatina na partnerstvu na realizaciji ovog projekta, – rekao je Ilija Nikolić.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je revitalizacija Staroškolskog igrališta, koje će postati centar sportskih aktivnosti za lokalnu zajednicu. Planira se izgradnja multifunkcionalnog igrališta koje će uključivati terene za rukomet, mali nogomet, odbojku i ostale sportove. Igralište će imati višeslojnu oblogu kako bi se osigurala sigurnost i udobnost igračima.

Projekt je prijavio Grad Slatina uz stručnu i savjetodavnu pomoć Gradske razvojne agencije Slatine na Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanje i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini.

(mf, Grad Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button