DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Učiteljice OŠ Eugena Kumičića Slatina na tečaju „Climate Change and Global Citizenship Education“ u Irskoj

Učiteljice Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina Rajka Avirović Gaća i Renata Grahovac smatraju kako učenici najbolje uče iz neposrednog okruženja opažanjem, surađivanjem i timskim radom te da Globalna pitanja poput klimatskih promjena postaju sve hitnija, a škole imaju sve veću odgovornost prema potrebi učenika za obrazovanjem o tim temama.
Upravo je to razlog zašto su odlučile pohađati strukturirani tečaj pod nazivom „Climate Change and Global Citizenship Education“ u Dublinu koji je održan od 8. do 13. travnja 2024. godine u sklopu Erasmus+ projekta Learning 4life KA1.

Cilj tečaja bio je razvijanje svijesti o globalnim pitanjima kao što su: teme održivog razvoja, ekološki otisci, globalna pravda i siromaštvo te kako oni utječu i jesu li pod utjecajem klimatskih promjena.

Tijekom 30 sati tečaja učiteljice su proširile svoja znanja o pitanjima povezanim  s klimatskim promjenama istražujući teme kao što su održivi razvoj i ekološki otisak.

Primjenom stečenih znanja, a kroz izvannastavne aktivnosti „Čuvari prirode i okoliša“ i „Eko poduzetnici“ izgrađivat će se znanja, vrijednosti, stavovi i vještine kojima će učenici OŠ Eugena Kumičića Slatina biti osnaženi u područjima velikih globalnih izazova.

(mf; Izvor: OŠ E. Kumičića Slatina, Renata Grahovac mag.prim.educ.)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button