DOGAĐANJANASLOVNICA

U Varaždinu održan regionalni stručni skup ravnatelja „Škola za život“

U sklopu projekta „Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme (CKR)“ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda, u subotu 10. studenog u Varaždinu je održan regionalni stručni skup za ravnatelje osnovnih i srednjih škola koje sudjeluju u eksperimentalnom programu „Škola za život“, kojemu su prisustvovali i ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina Božica Majhen i ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina Darko Špoljarić.

Na skupu je sudjelovala i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, koja je upoznala ravnatelje s informacijama o nadolazećim aktivnostima vezanim za provedbu projekta. Tako su ravnatelji između ostalog saznali da edukacije u virtualnim učionicama kreću za sve ostale škole od prvog mjeseca iduće godine, kao i da se frontalno ulazi u kurikularnu reformu od iduće školske godine u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj i to ponovno u 1., te 5. i 7.  razredu za nastavne predmete iz biologije, kemije i fizike u osnovnim školama, te u i 1. razred srednjih škola.
Eksperimentalne škole nastavljaju program u 2., 6. i 8.razredu OŠ i 2. razredu SŠ.

Uskoro se očekuje Zakon o udžbenicima kao i službeni kurikulumi po predmetima, budući da se trenutno radi po eksperimentalnim kurikulumima.
Na skupu su ravnatelji odradili radionicu o primjeni Microsoft teams – alata u okviru platforme 365 office, u svom radu rukovođenja školom.
(mf/Foto: OŠ E. Kumičića Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button