NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Vrtićanci DV „Suncokret“ PO Mikleuš posjetili Knjižnicu

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2018., djeca Dječjeg vrtića „Suncokret“  Područnog odjela Mikleuš, posjetila su danas Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina u pratnji svojih odgojiteljica i ravnateljice Snježane Dupan Lovrić.

Knjižničarka je djecu upoznala s načinom posuđivanja knjiga i drugim uslugama knjižnice namijenjenim njihovom uzrastu, provela ih labirintima prepunim prekrasnih knjiga, a obilazak je završio na dječjem odjelu koji je bio ukrašen balonima i svečanom vrpcom ljubičaste boje povodom Međunarodnog dana prijevremeno rođene djece.

U sklopu pričaonice knjižničarka je djeci ispričala bajku Palčica, Hansa Christiana Andersena o djevojčici malenoj kao palac.
Bajka govori o velikoj želji žene koja želi imati dijete i spremna je sve učiniti da ga dobije, pa i otići kod stare vještice. Kada joj se želja ostvari i u latici tulipana stvori se prelijepa Palčica, ženinoj sreći nije bilo kraja. Ali sve što je tako lijepo ne traje dugo, Palčica je oteta i tada za nju nastupaju teški dani u kojima ona i u skromnim uvjetima života uspije pronaći sreću, te na kraju završi u društvu vilenjaka i njihova prelijepa kralja.
Likove i prizore iz ove bajke djeca su imala prigodu vidjeti pomoću skeniranih ilustracija na velikom plazma monitoru što ih je oduševilo.
Potom su djeca uživala u slikovnicama, a posebno ih je oduševio Dvorac bajki i slikovnice velikih formata.
Djeca su dobila besplatno članstvo za narednih godinu dana, a druženje je završilo uz vesele pjesmice.
(mf,ak/Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button