DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinska banka d.d. donirala DV Zeko Slatina multifunkcijski pisač

U radnom posjetu Dječjem vrtiću Zeko Slatina danas su bile predstavnice Slatinske banke d.d. Slatina, direktorica odjela za razvoj proizvoda i marketing Tina Živković i voditeljica poslovnice Slatina Marina Koleno. Tom su prigodom ravnateljici vrtića Saneli Valpovac uručili donaciju Slatinske banke, odnosno multifunkcijski pisač u boji za potrebe novootvorenog logopedskog kabineta u sklopu Dječjeg vrtića Zeko.

Naime, početkom nove pedagoške godine uz potporu Grada Slatine, u Dječjem vrtiću Zeko Slatina, s radom je započela stručna suradnica logoped Tereza Siladži koja će raditi na prevenciji, otkrivanju i tretmanu komunikacijskih i jezično-govornih poremećaja polaznika vrtića. Isto tako provodit će trijažu nove djece prilikom intervjua za upis, prema potrebi upućivati na dodatnu obradu u vanjske specijalizirane ustanove, prikupljati i voditi dokumentaciju, provoditi opservacije u skupini, te sudjelovati u izradi individualiziranih odgojno obrazovnih planova za djecu s teškoćama.

Trenutno se u vrtiću provodi trijaža i procjena djece, nakon koje će se napraviti raspored prema kojemu se djeca uključuju u individualne/grupne logopedske vježbe ili logopedsko praćenje uz podršku roditeljima.

Prema dosadašnjim pokazateljima okvirni broj djece kojoj će biti potreban nekakav oblik logopedske podrške se kreće od 40-50, a odnosi se na sve dobne skupine.“ – rekla je stručna suradnica logoped Tereza Siladži te dodala kako će joj ovaj multifunkcijski pisač uvelike olakšati rad s djecom gdje je vizualni kontakt osobito važan.

Na donaciji, koja je nastavak dobre suradnje sa Slatinskom bankom d.d. Slatina,  zahvalila se ravnateljica DV Zeko, Sanela Valpovac.
Svečanosti uručenja donacije prisustvovali su i polaznici vrtića Noa Maleković i Karla Doležal iz skupine Jagodice.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button