DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINEUDRUGE

Održana redovna izvještajna skupština LU “Jelen” Noskovci

Danas (nedjelja, 28. travnja) je u lovačkom domu u Starinu održana redovna izvještajna skupština LU “Jelen” Noskovci. Netom prije samog početka skupštine zamolili smo predsjednika udruge, dr. Ivicu Foteza da nam ispriča par riječi o lovačkoj udruzi.

Lovačka udruga “Jelen” Noskovci je nastala 2006. godine spajanjem triju lovačkih udruga. LU “Drava” Vraneševci, LU “Fazan” Noskovci i LU “Kuna” Slatina su se spojile u jedinstvenu lovačku udrugu pod imenom “Jelen”. Lovište je 10/114 Gornje Predrijevo, Lovačka udruga ima sjedište u Noskovcima, dok je lovački dom ovdje u Starinu. Ovaj dom je bio napuštena stara škola koju smo kao udruga kupili od Općine Čađavica i od temelja krenuli u izgradnju. Od samih početaka gradimo i uređujemo. Dom ima pet soba s ležajevima i sve popratne sadržaje. Intenzivno uređujemo i održavamo i naše lovište te imamo sve moguće uređaje koji su neminovni za uređivanje i održavanje istog. Gospodarimo jako dobro i najbogatiji smo s jelenskom divljači. Udruga ima 46 članova i mogu reći da su svi podjednako zaslužni za uspješnost ove naše udruge – ispričao nam je predsjednik Fotez te istaknuo rad stručne osobe, Antuna Rapa te upravnog i nadzornog odbora i isto tako lovnika i lovočuvarske službe za besprijekorno obavljanje zadataka u svrhu uspješnog egzistiranja ove udruge.

Skupštini su nazočili i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, zamjenik župana Marijo Klement, načelnik općine Čađavica Mirko Rončević, koji je ujedno i član ove lovačke udruge, predsjednik LU “Sokol” Čađavica Goran Budimir i tajnik Lovačkog saveza VPŽ Antonio Repić koji je također član ove lovačke udruge.

Na samom početku skupštine koju je otvorio predsjednik dr. Ivica Fotez po točkama je usvojen dnevni red te su usvojeni i prijedlozi za tri člana radnog predsjedništva – Ivicu Foteza, Zlatka Grundlera i Antonia Repića. Funkciju zapisničara je obnašao Darko Veriga, a za dva ovjerovitelja zapisnika usvojen je prijedlog za Franca Fišera i Marka Mađarevića. Prozivkom je utvrđeno da je od 46 članova prisutno 35 te se skupština mogla nastaviti.

Predsjednik Fotez je pročitao izvješće o radu za proteklo razdoblje, a potom je uslijedilo izvješće lovnika, voditelja LGO i blagajnika te su se iznijela i izvješća predsjednika nadzornog odbora i predsjednika disciplinskog povjerenstva. Sva izvješća su jednoglasno usvojena i na njih nitko nije imao niti jedan prigovor. Da je sezona prošla besprijekorno potvrđuje i izvješće disciplinskog povjerenstva koje nije imalo što izložiti jer nije bilo niti jedne nepravilnosti.

U nastavku su izneseni prijedlozi planovi za narednu lovnu sezonu.
Planovi prihoda i rashoda, planovi sprječavanja šteta od divljači, planovi radnih akcija, planovi odstrela divljači, planovi lovova te planovi obrade zemljišta i proizvodnje hrane za divljač.

Kod rasprave o planovima i usvajanju istih, predsjednik Fotez je pohvalio rad i zalaganje lovca Ivana Jušića koji besprijekorno obavlja svoja zaduženja kod vođenja evidencije za repelente koje udruga daje poljoprivrednicima u svrhu sprečavanja šteta od divljači na usjevima.

Pod točkom Razno uslijedili su pozdravi gostiju. Predsjednik LU “Sokol” Čađavica je pozdravio sve prisutne, pohvalio rad lovačke udruge te istaknuo kako na primjeru uspješnog rada ove udruge mogu i druge lovačke udruge učiti te im poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Načelnik općine Čađavica Mirko Rončević, koji je ujedno i član ove udruge, istaknuo je uspješnost udruge, uspješno gospodarenje lovištem i divljači te je kao podrška od strane općine Čađavica ovom prilikom potpisan i ugovor o sufinanciranju rada LU “Jelen Noskovci.

Župan Igor Andrović je istaknuo bitnost lovačkih udruga za razvoj turizma naše županije.
Virovitičko-podravska županija je postala svojevrsni “brand” kada govorimo o lovnom turizmu. Dokaz za to su posjeti lovaca diljem Lijepe Naše, ali i onih iz inozemstva. No vaša uloga se ne odnosi samo razvoj turizma. Ono što je još bitnije je očuvanje ekosustava i održavanje prirodne ravnoteže i na tome vam zahvaljujem. Županija prati rad lovačkih udruga tako da sudjelujemo i u sufinanciranju vašeg rada. Želio bih još istaknuti vaše redovno sudjelovanje na manifestaciji Viroexpo s lovačkim delicijama. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu i nadam se i dalje dobroj suradnji – istaknuo je župan Andrović.

To je ujedno bio i završetak radnog djela skupštine, ali ne i ovom lovačkom druženju. Poznate “lovačke delicije”, kako ih je župan nazvao, bile su spremne za posluživanje te se druženje ugodno dalje nastavilo.

(nm/Teskt i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button