DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Vatrogasac Ratko Mirkajlović nakon 36 godina rada proslavio odlazak u zasluženu mirovinu

Nakon trideset i šest godina radnoga staža u vatrogastvu, Ratko Mirkajlović otišao je u više nego zasluženu mirovinu, a jučer je u slatinski Vatrogasni dom pozvao svoju rodbinu, radne kolege vatrogasce i kolege pčelare da i proslave ovaj važan trenutak u njegovu životu.

Prisjeća se, sada već davnoga datuma, kada je počeo raditi, a zna ga točno kao svoj datum rođenja.

– Počeo sam raditi 21. kolovoza 1988. godine. U mom dugom radnom stažu bilo je mnoštvo različitih intervencija i brojnih situacija kojima sam se spremno, zajedno sa svojim kolegama vatrogascima, izlagao  i rješavao ih. Uvijek će mi u sjećanju ostati moji kolege koji osim što odlično rade svoj posao, uvijek su bili i dobro društvo. Bili smo prava ekipa! – priča Mirkajlović.

Inače, Ratko Mirkajlović je u Upravnom odboru DVD-a Slatina i bavi se pčelarstvom koje mu je velika ljubav, tako da mu niti u mirovini neće biti dosadno.

Svi koji su bili na njegovoj jučerašnjoj proslavi odlaska u mirovinu, posvjedočiti će da Ratko Mirkajlović uistinu zna kako feštati i ugostiti goste. Bili su tu svirači, velika torta na kat s vatrogasnim kamionom na vrhu i vatrometnim fontanama. Atmosfera je bila vesela, no pod kontrolom tako da ovoga puta nisu bile potrebne niti vatrogasne niti intervencije bilo koje druge službe.

Kako je bilo pogledajte u FOTOGALERIJI!

(Tekst: Tea Kiš Slačanac/Foto:Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button