DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

8. mITup udruge DISK proveo okupljene kroz uzbudljivi svijet umjetne inteligencije

Društvo informatičara slatinskog kraja – DISK nastavilo je s realizacijom projekta mITup! koji sufinancira Grad Slatina na temelju Javnog poziva za sufinanciranje programa i projekata.

Prema riječima predsjednika udruge Marka Telišmana, riječ je o projektu kojim DISK nastoji razviti informatički edukacijski sadržaj i potaknuti kontinuiranu razmjenu ideja između članova tehnološke zajednice, s fokusom na mlade entuzijaste i profesionalce u području digitalnih tehnologija.

U petak 26. travnja održan je 8. mITup u seriji tehnoloških događaja koje organizira DISK Slatina!

Kratki uvod u ovaj mITup napravio je Josip Hetrih i najavio temu eventa: “Uvod u umjetnu inteligenciju i odabrani alati s primjenama”, koju je predstavio Marko Hajba, predavač na Veleučilištu u Virovitici i PhD student matematike na PMF-u u Zagrebu, koji je okupljene proveo kroz uzbudljivi svijet umjetne inteligencije.

Sudionici su imali priliku učiti o osnovnim pojmovima umjetne inteligencije, modelima i alatima, kao i raspravljati o prednostima i manama njenog korištenja.

Iz DISK-a se zahvaljuju svima koji su sudjelovali i doprinijeli ovoj inspirativnoj raspravi! Ako ste propustili ovaj događaj, pratite obavijesti na FB stranici udruge jer vas očekuju još mnoge zanimljive teme i predavači.
(Marijo Kokorić)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button