NASLOVNICAOPĆINE

Procesija kroz Sopje i svečano misno slavlje u čast Gospi Lurdskoj

Brojni vjernici, štovatelji Nebeske Majke, Gospe Lurdske proslavili su njen blagdan u subotu, 10. veljače u Sopju gdje je u Crkvi sv. Marije Magdalene svečano euharistijsko slavlje predvodio župnik Župe sv. Josipa Slatina Dragan Hrgić uz sudjelovanje domaćina, sopjanskog župnika Augustina Tašića, te svih svećenika slatinskog dekanata.

Procesija s kipom Gospe Lurdske koji su nosile djevojke u sopjanskoj narodnoj nošnji prošla je od crkve do kipa sv. Florijana u središtu Sopja te se praćena pjesmom i molitvom vratila u crkvu gdje su se potom molile litanije na zavjet Gospi Lurdskoj.

Blagdanu Gospe Lurdske prethodile su devetnice njoj u čast što je tradicija kroz dugi niz godina, gdje je misno slavlje u 18 sati, svakoga dana vodio drugi svećenik.

Na sam dan procesije mnogi su vjernici iz Noskovaca, Nove Šarovke, Josipova, Novaka i Vaške hodočastili pješice u Sopje, gdje se okupilo preko 500 vjernika ne samo s područja Župe Sopje već i iz drugih mjesta poput Slatine, Sladojevaca, Čađavice… (Mihaela Feldi / Foto-video: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button