NASLOVNICASPORT

Pet medalja u Karlovcu osvojili mladi slatinski borci – Eva Gal pobjednica Europskog kupa u Kickboxu

Proteklog vikenda je u Karlovcu održan Europski kup u kickboxu imena ”Karlovac Open 2018”. Na ovom velikom međunarodnom natjecanju u kickboxu nastupilo je više od 1 800 natjecatelja pristiglih iz 178 klubova iz cijele Europe. Među njima bilo je 5 boraca Taekwondo kluba Slatine koji su se  na ovom natjecanju borili kao članovi Kickboxing kluba Legend iz Zagreba. Medalje su se dijelile u čak 466 kategorija, a mladi su slatinski borci osvojili 5 medalja. Eva Gal bila je najuspješnija sa zlatom i srebrom, Luka Vreš osvojio je srebro, a najbolja slatinska sportašica za prošlu godinu Una Maravić dvije bronce.

Prvo mjesto Eva Gal osvojila je u kategoriji ”GIRLS PF CHILDREN – 28 KG.”. U konkurenciji 4 natjecateljice ona je prvo u polufinalu rezultatom 5:1 svladala mađarsku predstavnicu Hodos Lillu da bi u finalu nadjačala predstavnicu iz Velike Britanije Teiu Doyle rezultatom 9:6. S istom protivnicom Eva se srela i u polufinalu  kategorije ”GIRLS PF CHILDREN GRAND CHAMPION” gdje su bile prijavljene tri natjecateljice. Eva je tu borbu izgubila rezultatom 4:3 plasiravši se tako na treće mjesto.

Una Maravić do svoje je prve bronce na turniru došla tako što je u polufinalu kategorije ”GIRLS PF JUNIOR 55KG.” u kojoj se natjecalo 6 borkinja izgubila od talijanske predstavnice, inače kasnije pobjednice,  Beatrice Zucchelli rezultatom 12:4. Drugu broncu osvojila je u konkurenciji 3 natjecateljice kategorije ”GIRLS FC JUNIORS 56kg.” gdje je u polufinalu izgubila od predstavnice bosanskohercegovačkog kluba Zino Dženete Ljubijankič rezultatom 3:0.

Luka Vreš u svojoj je kategoriji ”BOYS PF CHILDREN GRAND CHAMPION” zbog samo 3 prijavljena natjecatelja  imao također samo jednu borbu i to onu finalnu gdje ga je sa rezultatom 5:1 porazio predstavnik austrijskog kluba Rohrbach Alessandro Nukić.

U prilično brojnoj kategoriji ”BOYS PF CHILDREN +32KG.” u konkurenciji 13 natjecatelja borio se je Fran Kozjak no već u prvom nastupu u četvrtfinalu turnira rezultatom 12:4 izbacio ga je Mađar Daniel Szak.

Na prvoj prepreci zapela je i Tea Ivanković u konkurenciji 8 natjecateljica kategorije ”GIRLS PF CHILDREN 32 KG.”.  Nju je u četvrtfinalu rezultatom 10:0 pobijedila kasnija pobjednica bugarka Maria Dimitrova. (dj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button