NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Primamljive stipendije za učenike obrtničkih zanimanja

U petak 21.rujna u Hrvatskom domu održat će se predavanje-savjetovanje u vezi stipendiranja učenika koji pohađaju obrtničke smjerove. Ovo predavanje organiziraju Industrijsko obrtnička škola Slatina i Gradska razvojna agencija Slatine. Na ovom predavanju učenici budući obrtnici i njihovi roditelji  moći će doznati sve informacije vezane uz dva aktualna natječaja kojima mogu ostvariti pravo na dobivanje sasvim pristojne stipendije. Pozive za stipendiranje raspisali su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Virovitičko-podravska županija. Projektom Ministarstva ”Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima”(https://www.mingo.hr/public/Javni%20poziv%20Stipendiranje%20u%C4%8Denika%20u%20obrtni%C4%8Dkim%20zanimanjima.pdf)  moguće je ostvariti stipendiju u visini od 9 ooo kuna godišnje, dok je Javnim natječajem županije (http://vpz-hr.s3-eu-west-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2018/08/31003624/JAVNI-NATJECAJ-ZA-DEFICITARNA-ZANIMANJA-ZA-POTREBE-OBRTNISTVA.pdf)  za učenike koji pohađaju trenutno deficitarna zanimanja poput bravara, obućara, mesara, tesara, zidara, vodoinstalatera, stolara, pekara, limara, strojobravara, zavarivača, cns operatera, te vozača motornih vozila mogu ostvariti mjesečnu stipendiju u visini 500 kuna.

Osim učenika i roditelja, na ovo predavanje koje će početi u 10 sati  pozvani su i svi obrtnici kako bi se upoznali sa modelom kojim i oni mogu ostvariti pravo na subvencioniranje od strane nadležnog Ministarstva.

Detalje vezane uz natječaje moguće je pronaći na internetskoj stranici škole http://www.ss-industrijsko-obrtnicka-sl.skole.hr/

(dj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button