DOGAĐANJANASLOVNICA

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović ugostila predstavništvo Udruge Vretenac

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović svoj Ured privremeno je preselila u Virovitičko-podravsku županiju. Prilikom posjeta predsjednica je u uredu Županije danas ugostila i predstavnike udruga civilnog društva, među kojima su bile i predstavnice Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina.

Tom je prigodom predsjednica Udruge Vretenac Patricija Karaman upoznala predsjednicu RH Kolidnu Grabar-Kitarović i prisutne s radom, programom i projektima koje Udruga provodi s ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama na području Viroviitčko-podravske županije.
Između ostaloga, poseban naglasak je stavljen na brojne aktivnosti i projekte koje Udruga provodi, te na problem nedostatka vlastitog prostora.

Ivana Sabolić, tajnica Udruge Vretenac, predstavila je projekte koje Udruga provodi, „Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence“ i „Igra, pokret, učenje“ koje financira Grad Slatina, zatim projekt financiran od strane Virovitičko-podravske županije „Svjetlopis zavičaja mojim očima“ i projekt „Pravo na sport“ pod sponzorstvom tvrtke Komrad d.o.o.

Koordinatorica projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Julijana Pavlešić, govorila je o aktivnostima projekta, te o važnosti njegove provedbe na području grada Slatine i Virovitičko-podravske županije.

Uz Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, privremeni Ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović posjetile su Udruga Čuvarice kulturne baštine, Udruga Kuhara grada Orahovice, Društvo informatičara Virovitica, Biciklistički klub Bor Virovitica i Klub za ekspedicionizam i sport Keks Virovitica, Kulturna udruga KREDA iz Suhopolja te predstavnici i učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo što je naš rad prepoznat i što smo bili jedna od sedam udruga na području Virovitičko-podravske županije koja je dobila ovu priliku.“ – zaključila je predsjednica Udruge Vretenac Patricija Karaman.
(mf/Izvor:Udruga Vretenac Slatina/Foto:www.icv.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button