DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana 4. godišnja Skupština školske zadruge “SLATINA“

Jučer je u Srednjoj školi Marka Marulića održana 4. redovna godišnja Skupština školske zadruge „SLATINA“.

Otvarajući skupštinu ravnatelj škole Darko Špoljarić prenio je pozdrave župana Virovitičko – podravske županije Igora Androvića i pozdravio nazočne goste: pročelnika Stručne službe Grada Slatine Krunoslava Šaraboka, predstavnicu donatora Danijelu Maravić, ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijelu Fabric Fabijanac, voditeljicu LAG–a Marinianis Renatu Butka, predsjednicu Društva naša djeca i Vijeća roditelja Srednje škole Marka Marulića Slatina Snježanu Pačarić, te učenike i profesore.
Ravnatelj Špoljarić izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima i dosadašnjim radom zadruge, kao i sve većim uključivanjem učenika i nastavnika u njen rad.

Skupštinu je vodila voditeljica školske zadruge prof. Željka Venus, koja je podnijela godišnje Izvješće o radu za prethodnu godinu, te Plan rada za školsku 2018./2019. godinu. Isto tako nazočne je upoznala s brojnim aktivnostima u proteklom razdoblju, te izrazila zadovoljstvo njihovim rezultatima.

Financijsko izvješće za prošlu, te financijski plan za ovu školsku godinu podnijela je tajnica školske zadruge prof. Jasna Asić koja je naglasila kako je školska zadruga i u financijskom smislu u visokom plusu.

Potom je prof. Venus govorila o promociji proizvoda na nacionalnoj razini, kao i izvan granica Hrvatske, te istaknula kako su učenici školske zadruge „SLATINA“ postali poduzetnici budućnosti svojim projektom pralina “Frajla Antoš” koji je uvršten među 10 najboljih u Republici Hrvatskoj od ukupno 176 prijavljenih. Nagrađeni su sa 10.000,00 kuna, te je tom prigodom u časopisu Poduzetnik izašao članak o školskoj zadruzi.
U internetskom magazinu pod nazivom „Oblizeki“ autorica Božica Brkan napisala je zanimljiv članak o pralinama “Frajla Antoš”, ponukana uspješnom prezentacijom na Fra Ma Fu festivalu reportera i reportaže održanom na Pustari Višnjica.

Od međunarodnih aktivnosti izdvojila je sudjelovanje u projektu STILL, u kojemu su, zajedno s kolegama i učenicima iz Republike Mađarske, radili na izradi obrtničkog kurikuluma, te razvijali poduzetničke vještine u sklopu Poduzetničkog kampa. Praline su uspješno promovirane i na 5. međunarodnom Kongresu nutricionista u Zagrebu.

Na međužupanijskoj razini predstavljene su praline na Skupu međužupanijske suradnje Podružnica HUUZ-a Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije, a na županijskoj Smotri učeničkih zadruga predstavili su slike nastale tehnikom enkaustike, zvučne čestitke, te promidžbene materijale sa QR kodovima.

Školska se zadruga također uključuje i u sve manifestacije na području grada Slatine, tako su između ostaloga sudjelovali na manifestacijama “Jesen i dani kruha“, 5. slatinskom sajmu “Kako su radili naši stari”, te na Humanitarnom buvljaku projekta „Volontiram, srce diram“.

Članovi zadruge kroz osam sekcija sudjelovali su također i u pripremi proizvoda za božićne blagdane, organizirali su božićni domjenak u školi, izradili Božićne čestitke školske zadruge “SLATINA“, organizirali advent u Slatini, Valentinovo u školi…

„Srednja škola Marka Marulića je od ove školske godine uključena u eksperimentalni kurikulum Škola za život, a dvije od devet među predmetnih tema koje se promiču u Školi za život su poduzetništvo i održivi razvoj. Škola ih uspješno promiče već četiri godine, a jedan od pokazatelja da smo na najboljem putu upravo je i školska zadruga “SLATINA“.“ – zaključio je na kraju Skupštine ravnatelj Špoljarić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button