DOGAĐANJANASLOVNICA

Otvorenje oftalmološke ambulante u Slatini očekuje se početkom 2019.

Tijekom današnjeg posjeta Domu zdravlja u Slatini, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, dogradonačelnik Bojan Plantak i pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok obišli su u pratnji  dr. Ivice Foteza ordinaciju buduće oftalmologije.

„Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s Gradom Slatinom  osigurana su sredstva za dolazak specijalista iz Opće bolnice Virovitica za ultrazvuk trbuha, mišića, odnosno štitnjače, kao i urologa koji dolazi redovito unazad dvije godine.
Na takvom dobrom tragu, a zbog jako loše prometne povezanosti između Slatine, posebice prigradskih naselja i Virovitice, što otežava kvalitetno zbrinjavanje pacijenata isto tako u suradnji s Gradom Slatinom te uz odobrenje ravnatelja Opće bolnice Virovitica Dinka Blaževića, Dom zdravlja je uspio dovesti i nove specijaliste oftalmologe, koji su jako potrebni na ovom području zbog velikih lista čekanja u virovitičkoj bolnici.“
– rekao je dr. Fotez te dodao: „Liječnik treba ići narodu, a ne obrnuto, tako da ćemo mi ovdje dovesti dvije jako dobre specijalistice iz virovitičke bolnice, koje su se za sada obvezale da će u Slatinu dolaziti subotom, a ako se ukaže potreba i u skladu s njihovim rasporedom dogovorit će se termini i preko tjedna.“

Ambulanta za oftalmologiju u Slatini radit će na primarnoj razini što uključuje pregled očne pozadine i sve manje zahvate koji se mogu napraviti ambulantno, dok će se složeniji zahvati i dalje raditi u bolnici.

Dom zdravlja u Slatini svojedobno je imao oftalmološku opremu koju je stjecajem okolnosti ustupio na korištenje virovitičkoj bolnici.
Budući da je ta oprema sada za otpis, Grad Slatina je osigurao sredstva za nabavu nove opreme, kako oftalmoloških aparata tako i informatičke opreme i uredskog inventara, te će oftalmološka ambulanta u Slatini biti opremljena zavidnom razinom vrlo kvalitetne opreme koja će biti, prema riječima dr. Foteza, bolja i od one kojom trenutno raspolaže virovitička bolnica.

Prvi kontakti vezani za ovaj projekt između Grada Slatine i Doma zdravlja ostvareni su prije nekih mjesec dana, a ambulanta bi mogla započeti s radom već početkom 2019. godine.

„Budući su od početka mandata gradski vijećnici inzistirali na povećanju kvalitete zdravstvene skrbi za građane grada Slatine i prigradskih naselja, uz kvalitetnu suradnju s dr. Fotezom i Domom zdravlja  te Virovitičko-podravskom županijom kroz  zajedničke projekte, Grad Slatina je i ovu inicijativu otvaranja oftalmološke ambulante u Slatini prihvatio i započeo s realizacijom. Tako ćemo od siječnja iduće godine u Slatini imati još jednu specijalističku ponudu, te se nadam da ćemo ostvariti i suradnju sa susjednim općinama koje bi participirajući u ovom projektu osigurale specijalističke preglede oftalmologa i za svoje mještane.
Zajednička suradnja i opća briga za ljude koji trebaju pomoć, treba biti opći interes koji će vjerujem svi prepoznati.“
– rekao je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button