NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Do 1. lipnja su otvorene prijave kandidatkinja za izbor Najuzornije hrvatske seoske žene

Otvorene su prijave kandidatkinja za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene. Najuzornija hrvatska seoska žena treba imati između 25 i 65 godina, biti državljanka Hrvatske, živjeti na selu, uživati ugled u svojoj zajednici, održavati uredno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, te proizvoditi poljoprivredne proizvode, rukotvorine ili umjetnička djela.

Također, treba biti aktivna u promicanju društvenog, kulturnog i gospodarskog napretka svoje obitelji i zajednice te pružati podršku drugim ženama s različitim savjetima i idejama. Kandidatkinja ne smije imati sudjelovanje na prijašnjim izborima za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

Uzorne hrvatske seoske žene ovim natjecanjem žele skrenuti medijsku pažnju na dostignuća žena na selu, koja do sada nisu bile odgovarajuće promovirane, vrednovane i nagrađivane, ali i obilježiti Svjetski dan seoske žene koji se obilježava 15. listopada.

Ovogodišnji izbor održat će se 5. listopada u Zadarskoj županiji. Svoje prijave možete poslati do 1. lipnja 2024. na adresu Uzorne Hrvatske Seoske Žene, Cekovići 26, 10413 Kravarsko, ili putem e-pošte na katica.jerlekovic@gmail.com. Prijavni obrazac za prijavu na Izbor najuzornije hrvatske seoske žene se nalazi OVDJE Poziv možete vidjeti OVDJE

Inače, dvije godine zaredom, 2019. i 2020., Najuzornija hrvatska seoska žena je bila Svetlana Bastalić iz Dinjevca.

(nm/Izvor: vpz.hr, Facebook, Foto: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button