DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Doza dobrog humora i energije: Ivica Lazaneo i Josip Gotovac

Kada je stand-up u pitanju znamo da je to pun pogodak jer Slatinčani su fanovi dobrog humora. Tako je bilo i sinoć u kino-dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina na stand-up showu “Što ti misliš sa svojim životom?” poznatog splitskog komičara Ivice Lazanea.

Ivica je rođen na Braču, s bazom u Splitu, a adresom stanovanja u Kaštelima. Još od srednje škole gaji ljubav prema komediji i dobrom skeču. Igrom slučaja sudjeluje na radionici Marine Orsag za koju možemo reći da je začetnica stand-upa u Hrvata, nakon čega odrađuje i svoj prvi nastup na večeri otvorenog mikrofona u organizaciji Studija smijeha, čiji je član bio do 2018. godine. S kolegama osniva novi kolektiv “SplickaScena” u kojem i danas djeluje, a prva uspješnica im je bio zajednički specijal “Stand-up po splicki”.

Iza ovog komičara je više od 900 nastupa diljem Hrvatske te 2 samostalna autorska showa. Proteklog ljeta je nastalo “Nekulturno uzdizanje”, a Slatinčani su večeras mogli uživati u stand-up showu “Što ti misliš sa svojim životom” kojeg izvodi već četvrtu godinu.

Početak samog stand-up showa se sastojao i od jednog faktora iznenađenja kojeg nije bilo u samoj pozivnici. Na scenu je prvi stupio Ivičin kolega Josip Gotovac koji je sebe simpatično predstavio kao “predgrupa” glavne zvijezde večeri. Zagrepčanin koji radi kao fizioterapeut bacao je dosjetke iz svog okruženja i života i dobro zagrijao publiku baš kao prava “predgrupa”. Valja napomenuti da Josip nije u Slatini prvi put. Gostovao je 2022. godine s kolegama iz Studija smijeha tako da su ga se neki gledatelji mogli i sjetiti.

Nakon Josipove uvertire na scenu je stupio i Ivica i doslovno nam ispričao svoju priču od ranog djetinjstva, školovanja, neuspjelog pokušaja na čak dva fakulteta, podstanarstva te sadašnjosti koju dijeli s djevojkom. Vješto je bacao simpatične dosjetke i situacije iz običnog života u kojima su se svi prisutni mogli prepoznati. No upravo te obične situacije ispričane njegovim glasom i dalmatinskim naglaskom, uz vještu mimiku kod gledatelja su izazivale glasan smijeh i još glasniji aplauz.

Pitanje “Što ti misliš sa svojim životom?” je postavljeno svakom od nas i to baš u doba mladosti i partijanja kada nismo znali odgovor. Ivičino odrastanje i život se ne razlikuju puno od drugih, ali je posebno upravo zbog načina na koji on opisuje situacije iz života na brutalno otvoren i smiješan način.

Slatinska publika sinoć je imala priliku dobiti dvosatnu dozu neprestanog smijeha, prepoznavanja sebe i okoline u doslovno svakoj ispričanoj situaciji i odličnu energiju koju su nam podijelili Josip Gotovac i Ivica Lazaneo – dobar tempo i odlična dinamika. 

(nm/Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button