DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Ena Bačani i Karla Valent u finalu MAT lige

Kao i prijašnjih nekoliko godina i ove je godine OŠ Eugena Kumičića iz Slatine sudjelovala u MAT ligi. MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola.

Ove školske godine natjecanju je pristupilo čak 8600 učenika iz 370 škola, a po prvi puta su se na natjecanje uključile i škole iz susjedne nam Bosne i Hercegovine.

OŠ Eugena Kumičića ove je godine na ovom sve popularnijem natjecanju sudjelovala sa 13 parova razredne nastave (2. – 4. razred) i 10 parova predmetne nastave (5. – 8. razred), a s ponosom ističu svoje dvije matematičarke, Enu Bačani i Karlu Valent, učenice 7.A razreda.

Ena i Karla su kroz prva tri kola držale korak s najboljim parovima Hrvatske, a onda kad je bilo najpotrebnije, u 4. kolu, skupile svo znanje i koncentraciju, riješile test bez greške i to jedine u njihovoj kategoriji i osvojile 1. mjesto u tom odlučujućem posljednjem kolu.

Pobjednice 4. kola tako su u ukupnom poretku zauzele 8. mjesto (od ukupno 440  parova) i 18. svibnja putuju u Zagreb na finale MAT lige u kojem sudjeluje po 10 najboljih parova iz svake kategorije.

OŠ Eugena Kumičića čestita djevojkama i njihovoj mentorici učiteljici matematike Saneli Jukić i želi im što bolji plasman u finalu.

dj

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button