DOGAĐANJAKULTURANASLOVNICA

Glazbena radionica „Ručicama do glazbe“ ove godine u mjesecu DMK

Već treću godinu za redom Zavičajni muzej Slatina i slatinska Glazbena škola Milka Kelemena organiziraju radionicu pod nazivom „Ručicama do glazbe“. Cilj glazbene radionice je približiti učenicima pojam glazbe, nastanka glazbe, a ujedno i glazbenog stvaralaštva slatinskog zavičajnika Milka Kelemena.

Radionica se inače održava krajem ožujka, no ove je godine s obzirom na epidemiološku situaciju, radionica odgođena za kraj listopada, mjeseca u kojemu je održan 26. međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena.

Zbog istih je razloga glazbena radionica umjesto u muzeju, organizirana u prostoru glazbene škole uz ograničen broj učenika.

Program je započeo skladbom Milka Kelemena „Đak uči pjesmicu“ koju je izvela Nika Šebijanić, učenica 3. razreda klavira čija je učiteljica Sara Mojzeš, a u programu su sudjelovali učenici 4. razreda Glazbene škole Milka Kelemena s učiteljicom Sandrom Pavić.
Potom je učenicima kratko predavanje održao v. d. ravnatelja Zavičajnog muzeja Slatina Srđan Đuričić koji je ujedno najavio program radionice i za sljedeću godinu s nadom u poboljšavanje epidemiološke situacije i sudjelovanje svih učenika osnovnih škola na širem slatinskom području u projektu „Ručicama do glazbe“.

Radionica je organizirana sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Slatina.
(Mihaela Feldi/Foto: Zavičajni muzej Slatina)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org