DOGAĐANJANASLOVNICA

Crveni križ Slatina uključio se u program zapošljavanja žena-ZAŽELI

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava jučer je potpisano 10 novih ugovora s provoditeljima programa ZAŽELI ukupne vrijednosti oko 34 mil. kuna. Ispred Ministarstva kao upravljačkog tijela ugovore je uručila državna tajnica Katarina Ivanković Knežević, a ispred posredničkog tijela u provedbi ovog programa Ante Lončar  ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Prema ovoj 19.  dodjeli  zaposlit će se 193 nezaposlene žene i pružiti potporu za 990 starijih osoba i/ili osoba u nepovoljnom položaju u njihovu domu.
Od početka projekta 30.06.2017. zaposleno je  ukupno 4.000 žena, a još će se 3.000 zaposliti. Naziv ovog operativnog programa je  „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ a financira se iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

Projekt osigurava vraćanje dostojanstva i osjećaja veće vrijednosti kod osoba koje su dugotrajno bile nezaposlene i koje su mislile da nikada više neće moći naći posao“  – rekla je državna tajnica  Ivanković Knežević.
Također,  vraća dostojanstvo našim starijim sugrađanima i sugrađankama, koji su bolesni, nepokretni i kojima je potrebna pomoć i podrška u njihovu kućanstvu. Naglasila je i kako je obrazovanje žena koje rade u sklopu projekta jedan od ključnih elemenata za njegovu održivost. Ono što posebno veseli i ohrabruje je to što je projekt prepoznat izvan granica Republike Hrvatske. Pitanje ostanka stanovništva u ruralnim područjima pitanje je s kojim se suočava cijela Europa.

U projektu slatinskog Crvenog križa „Za život kakav zaslužuju“ zaposlit će se 21 nezaposlena ženska osoba na period od 24 mjeseca koje će brinuti za 120 korisnika na području grada Slatine i općina Sopje, Nova Bukovica, Mikleuš i Voćin. Ukupna vrijednost našeg projekta je 3.580.608,00 kn.
Svečanom uručivanju ugovora nazočila je Sanja Galović koja je i pisala projekt ispred županijske RA VIDRA, te predsjednica i ravnatelj GD CK Slatina Ljiljana Peretin i Vladimir Jelenčić.
Do sada su 23 društva Crvenog križa dobila realizaciju projekta ZAŽELI u ukupnoj vrijednosti od oko 100 mil. kuna.
Na ovoj dodjeli bila su društva CK iz Samobora, Darde i Slatine. (vj/Foto: Sanja Galović)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button