DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICA

FOTO: Uz veliki krijes i tradicionalni grah Kozičani proslavili 1. svibnja, Međunarodni praznik rada

Već tradicionalno svake godine večer uoči 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, Mjesni odbor slatinskog prigradskog naselja Kozice organizira proslavu na nogometnom igralištu „Ivica Filković i Perica Sabo“, uz besplatan grah i veliki krijes.

Zabava je započela okupljanjem u 18 sati uz taktove Prijatelji benda koji su svojom dobrom svirkom tijekom večeri „izmamili“ posjetitelje na plesni podij.

Ove je godine glavni majstor za pripremu tradicionalnog prvosvibanjskog graha bio Robert Filković uz asistenciju Andreja Slavetića, a u tome su im pomogli Vlatko Filković i Mirko Franjević, dok je za podjelu porcija bio zadužen predsjednik Mjesnog odbora Josip Cader koji se pokazao izvrsnim domaćinom.

Zbog jakog vjetra izostalo je tradicionalno podizanje „Majpana“ što će se obaviti sutra, na sam Praznik rada, no pravi je spektakl u večernjim satima bio veliki krijes koji je imao čast upaliti zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić u nazočnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Slatine Tome Tomića.

Vijeće Mjesnog odbora Kozice ovogodišnju je proslavu organiziralo uz potporu Grada Slatine na veselje brojnih posjetitelja koji su tako imali priliku za zajedničko druženje uz besplatan grah, dobru glazbu, ples i veliki krijes koji je razveselio ponajviše one najmlađe.

(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button