DOGAĐANJANASLOVNICA

NK Slavonija Sladojevci i Mjesni odbor Sladojevci organizirali proslavu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada

Nogometni klub Slavonija Sladojevci i Mjesni odbor Sladojevci organizirali su danas proslavu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada.

Proslava je održana na igralištu NK Slavonije u Sladojevcima gdje su brojne mještane Sladojevaca i njihove goste u ime organizatora dočekali predsjednik MO Sladojevci Tihomir Gumbarević i predsjednica NK Slavonija Sladojevci Matea Malenjak.

Zajedničko druženje proteklo je uz dobru hranu, piće, glazbu i društvene igre, a od 14 sati organizirana je besplatna podjela tradicionalnog graha za sve goste među kojima su se našli i predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Tomo Tomić i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić.

Dan uoči praznika rada ekipa NK Slavonije je tradicionalno otišla do obližnje šume po mlado stablo graba, te je okićeni „Majpan“ visok 20-ak metara prema starom slavonskom običaju podignut na prostoru ispred Sportsko-rekreacijskog centra u Sladojevcima, a simbolično je upaljen i krijes.

Za izvrstan prvosvibanjski grah bile su zaslužne predsjednica sladojevačkog Nogometnog kluba Matea Malenjak i blagajnica istoga Karla Halužan koja je osim toga zamijesila i domaći kruh koji su pod pekom ispekli Mihael Derdić i tajnik kluba Matej Dunković.

(mf; Foto: Mihaela Feldi, NK Slavonija i MO Sladojevci)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button