NASLOVNICAOPĆINE

Općina Čađavica zapošljava 10 žena

Jučer je u prostorima Mjesnog doma u Čađavici održana uvodna  konferencija projekta Zaželi – Općina Čađavica. Vrijednost projekta je nešto više od 2 milijuna kuna, a sufinancirat će ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt ”Zaželi” je program zapošljavanja žena u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Kako je rekao načelnik Općine Mirko Rončević pri izradi dokumentacije za ovaj projekt pripomogla je razvojna agencija Vidra . Nositelj projekta je Općina Čađavica, a partneri na istom HZZZ Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina. Konkretno, projektom će se zaposliti desetak žena koje će dvije godine pomagati korisnicima usluga Centra za socijalnu skrb. Tako će potrebnu pomoć  kroz dvije godine dobivati 60-ak osoba s područja općine starije životne dobi. Navedenih 10-ak žena proći će i dvije edukacije Pučkog otvorenog učilišta, a obje će se, u svrhu smanjenja troškova, održati u Čađavici – rekao je Rončević. (dj/Foto: Robert Turkalj)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button