DOGAĐANJANASLOVNICA

Voćin – natjecanje mladih Crvenog križa

Jučer je u Voćinu održano Međuškolsko natjecanje iz znanja o pokretu Crvenog križa i praktičnom pružanju prve pomoći, a domaćin je bila OŠ Voćin. Natjecanje je otvorio Predrag Filić, načelnik općine Voćin nakon hrvatske himne u izvedbi učenika koje je pripremila vjeroučiteljica, č. Tereza Dokić.

Na natjecanju su sudjelovale ekipe iz 5 matičnih osnovnih škola (Mikleuš, Nova Bukovica, Voćin i dvije iz Slatine) i dvije srednje škole iz Slatine.
Učenike su pripremali njihovi mentori (učitelji i profesori).

U kategoriji podmlatka najbolje rezultate pokazali su po prvi put učenici OŠ Voćin s mentoricom Martinom Vukičević, a u kategoriji mladeži učenici SŠ Marka Marulića s mentoricom Mirjanom Drenski.

Crveni križ Slatina zahvalan je svima koji su doprinijeli ovom uspješnom natjecanju. To su u prvom redu učenici i mentori koji su sudjelovali, a zahvale su otišle i organizatoru OŠ Voćin i ravnateljici Ines Gužvić, liječniku sudcu na radilištima Ivici dr. Fotezu, šminkerici za realistični prikaz ozljeda Ani Bičanić, kuharicama i svima ostalima.

Obje pobjedničke ekipe natjecat će se na međužupanijskom natjecanju (VPŽ i Osječko-baranjske županije) u Našicama 4. travnja.
Inače natjecanja mladih HCK u neovisnoj RH traju 25 godina od 1996., a slatinske ekipe mladeži i podmlatka sudjelovale su do sada na 14 državnih natjecanja. Ovim ekipama želimo da ostvare isti plasman u Našicama.
(mf/Izvor: V. Jelenčić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button