DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Glasnici istine na 10. memorijalnoj utrci Đakovo-Koritna

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ Zlatko Milošević, Darko Dolovski i Željko Lukačević predvođeni predsjednikom Pavom Tutenovim, uz još 12 slavonsko-baranjskih maratonaca  istrčali su 10. memorijalnu utrku Đakovo-Koritna u duljini od 18 km, u spomen na sve poginule hrvatske branitelje Đakovštine i općine Semeljci, kao i u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Žejlka Ervačića iz Koritne čija su braća Mirko i Zoran začetnici i inicijatori ove memorijalne utrke.

Start memorijalne utrke bio je ispred Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Đakovu gdje su tradicionalno nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima sudionike utrke na put ispratili veterani 3. gardijske brigade Kune ogranak Đakovo te veterani 122. brigade HV Đakovo.

Na putu do ciljnog odredišta maratonci su odavali počast paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja u Đakovačkoj vojarni, Forkuševcima te Viškovcima gdje ih tradicionalno dočekuju branitelji Viškovaca kao i u Semeljcima gdje su uvijek dočekani od strane načelnika Općine Grge Lončarevića i njegovog zamjenika Mirka Miladinovića.

Na ciljnom odredištu u Koritni na mjesnom groblju paljenjem svijeće odala se počast poginulim braniteljima Željku Ervačiću i Dragi Crnogorcu.

Organizator ove memorijalne utrke bila je Udruga veterana 3. gardijske brigade “Kune” ogranak Đakovo, a ista je održana pod pokroviteljstvom Općine Semeljci.

Logistička pratnja tradicionalno su bili Zoran Ervačić i Mato Vidić te predsjednik veterana 3. GBR ogranak Đakovo Mario Jahić s tajnikom udruge Marijanom Petrakom.

Svim sudionicima prigodne zahvalnice na kraju događaja podijelio je Grga Lončarević načelnik Općine Semeljci.
(mf/Izvor: Glasnici istine pt/ Foto: facebook Đakovo-live, vet. 122. br. hv)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button