DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Dan škole 2024. Srednja škola Marka Marulića Slatina obilježila svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća

Srednja škola Marka Marulića Slatina danas je svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća obilježila Dan škole.
Program koji su vodili učenici 4.b gimnazije Patrik Štruklec i Leona Lončarević započeo je državnom himnom koju su izveli učenici Anamarija Jokić i Ante Benković uz pratnju prof. Ivana Mandića, te odavanjem počasti minutom šutnje poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, kao i svim preminulim djelatnicima i prerano preminulim učenicima škole.

Nakon srdačne dobrodošlice svim djelatnicima i uzvanicima, ravnatelj SŠ Marka Marulića Slatina Ivan Roštaš prigodnom je prezentacijom prikazao različite aktivnosti i školska događanja u protekloj godini kao i postignuća učenika i njihovih nastavnika kao mentora na različitim natjecanjima i smotrama.

Tom se prigodom ujedno zahvalio učenicima i profesorima koji su sudjelovali u cjelokupnom programu obilježavanja Dana škole 2024. naglasivši kako danas ovu školu pohađa 351 učenik u 20 razrednih odjela, što je na žalost 19 učenika manje nego prethodne godine. Nastava se održava u jednoj smjeni, a uz opću gimnaziju u ovoj se obrazovnoj ustanovi školuju budući ekonomisti, tehničari za elektroniku, agrotehničari i agroturistički tehničari, kao i pet učenika u NO.

Škola trenutačno broji 61 djelatnika od kojih je 45 nastavnika, te ima 10 mentora, 8 savjetnika i 2 izvrsna savjetnika.
S ponosom je naglasio kako se troje profesora, Ksenija Rastija, Željko Milnović i Zorislav Jelenčić, već nekoliko godina našlo među 500 najboljih nastavnika u Hrvatskoj, a nebrojeni su uspjesi i učenika ove škole na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima, na čemu im je svima čestitao.

– Većina naših učenika koji nastavljaju školovanje uspješno upisuje i završava željene fakultete i postaju visoko obrazovani ljudi.
Svi ti uspjesi i rezultati naših učenika na svim razinama najbolja su preporuka za upis i školovanje u Srednjoj školi Marka Marulića u Slatini, – istaknuo je ravnatelj Roštaš te se osvrnuo i na projekte kojima škola konstantno radi na stručnom usavršavanju svojih djelatnika, ali i opremanju i uređenju školskih učionica i kabineta kako bi se učenicima omogućili što kvalitetniji uvjeti za nastavu.

Tu je posebno istaknuo opremanje dvije informatičke učionice i vježbeničke tvrtke novom opremom, naglasivši kako je u tijeku prenamjena prostora bivše kantine u praktikum elektrotehnike u koji je Škola do sada uložila preko 3.000,00 eura vlastitih sredstava plus donacije.

Istaknuvši planove za nadolazeću godinu gdje je uz najavu novih projekata u sklopu kojih se uz nastavak opremanja učionica i praktikuma, između ostaloga planira sanacija krovišta na školi i rekonstrukcija kotlovnice, te završetak elektroničkog uredskog poslovanja.

Škola će se također maksimalno posvetiti prezentaciji zanimanja koja učenici mogu upisati u novoj školskoj godini, a planirano je upisati njih 100.
Na kraju se na potpori zahvalio osnivaču, Virovitičko-podravskoj županiji, zatim Gradu Slatini, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli rad škole.

Nazočnima se s nekoliko riječi obratio i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić koji je uz čestitke u prigodi Dana škole pohvalio učenike, profesore i sve ostale djelatnike škole na predanom radu i postignutim uspjesima gdje je ljestvica podignuta vrlo visoko.

– Dakako mjesta za napredak uvijek ima, a Grad Slatina će, iako nije osnivač škole, nastojati pomagati u njezinom radu i razvoju kao i do sada, – istaknuo je Nikolić.

Uz već spomenute sjednici su prisustvovali predstavnici Virovitičko-podravske županije iz Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Hrvoje Selenić i Mario Lulić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Tomo Tomić, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladen Graovac, župnik slatinske Župe sv. Josipa preč. Dragan Hrgić, te sadašnji i bivši djelatnici škole, članovi Školskog odbora i Vijeća roditelja.

Svečana sjednica Nastavničkog vijeća Srednje škole Marka Marulića upotpunjena je prigodnim kulturno zabavnim programom u sklopu kojega su se Anamariji Jokić i Anti Benkoviću u nekoliko glazbenih točaka pridružili učenici Lana Radić i Dino Boronjek na bas gitari.

(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button