DOGAĐANJANASLOVNICA

Vatrogasci VZ VPŽ i dalje pomažu stradalima u potresu

U pomoć ide i K-9 tim, vatrogasac Dario Čordaš i potražni pas Zita s vozilom DVD-a Bakić

Vatrogasci Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije koji su poslani na ispomoć kolegama na potresom pogođenom području u Sisačko- moslavačkoj županiji Marijan Pšibila i Robert Orina jučer su se vratili doma, a zamijenili su ih kolege Darko Šramek i Ivan Venus, tako da će vatrogasne ljestve iz JVP Slatine i DVD-a Orahovice i dalje biti osigurane na pružanju pomoći stradalima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Za to vrijeme vatrogasne ljestve iz DVD-a Špišić Bukovica bit će na posudbi u JVP Slatini kako bi se operativno pokrilo područje cijele istočne županije.

Isto tako iz središnjice je stigla zapovijed da se u utorak 5. siječnja na potresom pogođeno područje pošalje i jedan K-9 tim, te će se u skladu s tim vatrogasac Dario Čordaš i potražni pas Zita s vozilom DVD-a Bakić pridružiti spasilačkim timovima na terenu u Sisačko-moslavačkoj županiji.
U jutarnjim satima sutra će ih ispratiti županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus.

Osim vatrogasaca i vozila koja su poslani na dislocirano područje kao ispomoć, vatrogasci diljem Virovitičko-podravske županije sudjelovali su u prikupljanju i logistici sakupljanja hrane, kućnih i medicinskih potrepština, građevinskog materijala te hrane za životinje za stradale u potresu te su iste i besplatno odvozili na navedeno područje gdje su u suradnji s lokalnim vatrogasnim postrojbama pomoć dostavili stradalim obiteljima.
(mf/Izvor: VZ VPŽ/Foto: Damir Jukić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button