DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Nesvakidašnja likovna tehnika privukla srednjoškolce i slatinske “Vretence”

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina organizirala je danas izložbu slika “Quilling i gumberaj” Nade Malekinušić iz Petrinje. Ovaj događaj, u duhu dobre suradnje slatinske Gradske knjižnice i čitaonice i Industrijsko-obrtničke škole Slatina te slatinskih udruga, danas su posjetili i sudjelovali u njemu učenici spomenute škole smjera konobar i krojač u pratnji svojih nastavnica, te članovi Udruge „Vretenac“.

Izložbu su otvorile ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Ana Knežević i sama umjetnica Nada Malekinušić.

Nada Malekinušić, umjetnicom je postala sasvim slučajno. Suprug joj je vlasnik tiskare i s obzirom na posao koji obavlja uvijek ima nekakvih ostataka papira. Nada se zapitala može li se taj silni papir nekako iskoristiti, a odgovor je potražila na internetu.

Naišla je na zgodno, praktično i vrlo kreativno rješenje problema. Saznala je da postoje zanimljive likovne tehnike (paper–rolling, paper-scrolling, filigree i quilling) i odlučila je za početak okušati se u njima. U protekle tri godine, koliko se bavi ovim tehnikama, svoj hobi dovela je do savršenstva, koristeći osim spomenutih i tehniku upotrebe dugmadi i tekstila.

Izložba Nade Malekinušić je i prodajnog karaktera, a slike se mogu pogledati i kupiti u narednih mjesec dana odnosno do 04. srpnja 2019.

Uz otvorenje izložbe, umjetnica je održala i prigodnu kreativnu radionicu na kojoj je objasnila, u brzom i kratkom tečaju, tehnike kojima se bavi, a prisutni su jedva čekali da se i sami okušaju u njima.Također,donijela je sa sobom i čestitke, kutijice, razne životinjice i cvjetiće koje je ranije napravila te koji su poslužili kao ogledni primjerci.

Puno vještine i volje potrebno je za uporabu gore spomenutih tehnika rada,a kako neki od gotovih proizvoda (čestitke,slike….) Nade Malekinušić izgledaju pogledajte u galeriji ispod u kojoj se također možete uvjeriti u dobru atmosferu s izložbe i radionice.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button