NASLOVNICAUDRUGE

Slatinski umirovljenici novim ulaznim vratima osvježili svoje prostorije

Udruga umirovljenika Slatina koja broji gotovo 250 članova i bori se za sve umirovljenike sa slatinskog područja kako bi im olakšala i poboljšala kvalitetu života, ne samo kroz nabavu ogrjevnog drveta, namirnica i drugih potrepština, već i kroz organizaciju raznih edukacija i aktivnosti te ih potakli na veću brigu o vlastitom zdravlju. Isto tako želi se što veći broj umirovljenika uključiti u razne aktivnosti kako se ne bi osjećali zapostavljeno i kako bi znali da nisu sami.

Na tom tragu u suradnji s nizom gradskih institucija i udruga, Udruga umirovljenika Slatina aktivno se uključila u pripremu nekoliko projekata s Gradskom razvojnom agencijom Slatine, koji su usmjereni unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba.

Projekte kojima će se obuhvatiti niz sportsko-rekreativnih, kreativnih, edukacijskih, informativnih, socijalnih, kulturnih i zabavnih aktivnosti, predsjednik slatinske udruge umirovljenika Vladimir Domić u nazočnosti članova predsjedništva i Nadzornog odbora, predstavio je gradonačelniku Grada Slatine Denisu Ostrošiću prilikom jučerašnjeg susreta u udruzi, a „Zlatne sedamdesete“ i „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ samo su neki od njih.

Koliko su aktivni slatinski umirovljenici govori i činjenica da su članice udruge na Županijskim susretima umirovljenika osvojile treće mjesto i brončanu medalju u disciplini potezanje konopa, a sudjelovali su i na 6. susretima Matice umirovljenika Hrvatske u Zagrebu, na kojima je ukupno prisustvovalo 20 udruga.

Između ostaloga ideja je slatinskih umirovljenika uspostaviti suradnju i prijateljske odnose s udrugama umirovljenika, ne samo s područja Hrvatske već i Mađarske, gdje je gradonačelnik Ostrošić predložio uspostavljanje kontakata s mađarskim gradom Szigetvarom s kojim je Grad Slatina prijatelj već niz godina, a sve bolju vezu ima i sa Sentlorenzom, te bi bilo odlično spojiti i populaciju treće dobi ovih gradova.
Kako je Grad Slatina na tragu sklapanja prijateljstva i s Općinom Murter također je predložio uključivanje slatinskih umirovljenika u cjelokupnu priču.

Predsjednik Domić ujedno je istaknuo kako udruga ima izuzetnu suradnju sa svim strukturama u gradu, te se zahvalio gradonačelniku na dosadašnjoj potpori Grada Slatine gdje su između ostaloga kroz program Malih komunalnih akcija nabavljena nova ulazna vrata koja su ovih dana ugrađena na zgradu udruge, a postaljena je i nova natpisna ploča. Osim prekrasno uređenog vanjskog prostora, interijer udruge uz fotografije s raznih događanja osvježen je i umjetničkim djelima slatinskih slikara koje je udruzi poklonio Slatinski likovni klub SLIK.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button