NASLOVNICAOPĆINE

Načelnici općina izrazili nezadovoljstvo radom Komrada

Jučer je u prostorima Općine Čađavica na inicijativu načelnika Mirka Rončevića održana tiskovna konferencija na kojoj su svoje nezadovoljstvo radom slatinskog komunalnog poduzeća Komrad izrazili načelnici općina koje su pod ingerencijom slatinskog poduzeća, a čijeg su trgovačkog društva dionici odnosno članovi skupštine.
Osim načelnika Rončevića na konferenciji su sudjelovali načelnici općina Voćin i Sopje Predrag Filić i Berislav Androš, dok su podršku ovoj inicijativi također dali načelnici Mikleuša i Podravske Moslavine, a koji su, kako doznajemo, bili spriječeni doći poradi ranije dogovorenih obveza.

Primarnu riječ na ovoj podužoj konferenciji je vodio Mirko Rončević. Izlaganje je počeo ukazavši na podatak od prije 15 mjeseci kada su već tada izrazili nezadovoljstvo smjenom od strane gradonačelnika Slatine dotadašnjeg direktora Mirana Janečića te postavljanjem novog u vidu Mate Miličića, osobe koja, prema njegovim i riječima njegovih kolega načelnika, ima upitne reference za obavljanje tog posla. Nakon navedenog vremena, prema riječima Rončevića, pomaka u odnosima općina i Komrada nema, te da mnogi već i započeti projekti stoje, iz razloga što bez aktivnog sudjelovanja Komrada, bez kojeg s obzirom na ingerenciju u istima niti ne mogu dalje. Kao ogledni primjer zakazivanja Komrada Rončević je naveo izgradnju kanalizacije u Čađavici u koju je već uloženo 3 milijuna kuna, a da Komrad još uvijek nije odradio svoj dio obaveza (tehnički dio pripreme, prečistači) pa projekt samim tim ne može dalje.

Kao jednog od glavnih krivaca za takvo stanje Rončević je označio tehničkog direktora Komrada Antuna Srbića kojem je, kako je rekao, uredno slao pozive za suradnjom, a konkretnog odgovora, a samim tim i djelovanja nije bilo. U tom lancu odgovornosti Rončević je prozvao sve, istaknuvši više puta nemar i nerad istih, potkrijepivši tu tvrdnju neodržavanjem radnih skupština slatinskog Komrada na kojima bi bili u prilici reći planove svojih općina za buduće razdoblje. Kaže, da tako nisu bili u mogućnosti doznati koji su to planovi koje Komrad ima u idućoj godini, i da li njih kao općina uopće ima u tim planovima. Neugodno su iznenađeni i nedavno odlukom Komrada da povisi cijene svojih usluga, a da prethodno nikog o tome, pa niti predstavnike općina kao članove skupštine nisu niti izvijestili o tom svom potezu i iz kojih je razloga do njega došlo. Na probleme svojih općina u odnosima sa slatinskim poduzećem govorili su načelnici Berislav Androš i Predrag Filić. (dj / Foto: R. Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button