DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICASPORT

Sanja Rođak Karšić posjetila IOŠ Slatina

Jedna od najpoznatijih i naravno ponajboljih hrvatskih nogometnih sutkinja, Sanja Rođak Karšić bila je danas (10. 5.) gošća Industrijsko-obrtničke škole Slatina.

Ideja tome stigla je od strane nastavnica škole Ivane Lukač Vuković, Barbare Vidović i Helene Roštaš. One su naime ovu svojevrsnu tribinu organizirale u sklopu provođenja e-Twinning projekata “Euro twin” i “Budi uljudan, budi uzor”. Pošto nije nimalo mala stvar imati za gošću pravu sportsku profesionalku bogatog međunarodnog iskustva, ovaj je događaj uvršten i u program obilježavanja Dana škole.

A Sanju Rođak Karšić, ženu iz Podravskih Sesveta koja je između ostalog sudila i finale Lige prvakinja i na Olimpijskim igrama, čast da najavi pred učenicima svih razreda škole imao je ravnatelj Mladen Graovac.

Svojevrsnu prezentaciju o životnom putu i sportskim dostignućima gošće pripremili su učenici Frančesko Ivić i Martina Nikić. A o samim počecima susreta sa suđenjem, brojnim anegdotama s velikih svjetskih nogometnih natjecanja te sa količinom truda i uloženog vremena potrebnih da bi se došlo u poziciju biti aktivnim sudionikom tih velikih utakmica opširnije je ispričala sama gošća. Spremno je odgovarala i na brojna pitanja učenika, a koje je na koncu ovog susreta srdačno, baš kakva i je, nagradila i s nekoliko prigodnih poklona. Niti ona nije otišla praznih ruku jer joj je nastavnik Zlatko Šantić također vrsni sportaš između ostalog i Ironman i Icon, ispred cijelog svog školskog kolektiva uručio cvijeće. Ne treba niti zaboraviti spomenuti i nastavnicu Barbaru Vidović, dugogodišnju Sanjinu prijateljicu koja je također dugi niz godina sudila i “krojila” pravdu na brojnim nogometnim terenima, a preko koje je i ostvaren kontakt i realiziran dolazak ugledne renomirane hrvatske sutkinje u ovu slatinsku školu.

Damir Jukić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button