NASLOVNICAOPĆINE

Foto: U akciji Naša ZelEn priča zaposlenici HEP Opskrbe uredili okoliš oko osnovne škole u Novoj Bukovici

Nova Bukovica – Uoči Svjetskog dana zaštite okoliša koji se svake godine obilježava početkom lipnja, HEP Opskrba je, desetu godinu za redom, organizirala svoju tradicionalnu volontersku akciju Naša ZelEn priča.
Ove godine, zaposlenici HEP Opskrbe uredili su okoliš oko Osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica, u Virovitičko-podravskoj županiji.

U sklopu ove akcije, zaposlenici su posadili bilje, instalirali klupe, koševe za smeće te stalke za bicikle, stvarajući ugodniji i ljepši vanjski prostor za učenike škole. Podršku ovom projektu pružila je i tvrtka Tvin, kupac HEP Opskrbe i najveći proizvođač masivnog namještaja u Hrvatskoj, donirajući dio opreme za uređenje prostora oko škole.

Kroz ovu inicijativu, HEP Opskrba prepoznaje važnost društveno odgovornog poslovanja i aktivnog angažmana u zajednici. Akcija Naša ZelEn priča svake godine provodi se u različitim dijelovima Hrvatske kako bi podržala što više lokalnih zajednica u njihovim potrebama.

Kupcima iz kategorije poduzetništva, koji su se odlučili za društveno odgovorno poslovanje, HEP Opskrba nudi opskrbu električnom energijom isključivo iz obnovljivih izvora energije, putem jedinstvenog proizvoda ZelEn.
U Fond ZelEn, prikupljaju se sredstva od prodaje proizvoda ZelEn te se koriste za financiranje projekata iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u ustanovama koje skrbe za socijalno osjetljive kategorije stanovništva. Društveno odgovorno poslovanje HEP Opskrbe nadilazi samo brigu za okoliš i ulaganja u zelene projekte. To je sastavni dio organizacijske kulture, izražen kroz snažno volontiranje i podršku zajednici. Kroz niz projekata kao što su čišćenje obala, bojanje dječjih domova, prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene skupine, trčanje humanitarnih utrka i pružanje pomoći stradalima od potresa, HEP Opskrba je uvijek bila tu da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

U samoj akciji i konkretno pri izvođenju radova prisustvovalo je 20-ak djelatnika HEP Opskrbe iz Zagreba i Osijeka sa svojim nadređenima, odnosno direktorom sektora prodaje HEP Opskrbe Marinom Berlengijem i direktoricom marketinga HEP Opskrbe Nadom Podnar.

Radovima su prisustvovali i djelatnici OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica na čelu sa svojom ravnateljicom Laretom Žubrinić i načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun koji su tom prigodom okupljenima uputili riječi dobrodošlice.

Ravnateljica Žurbinić iznimno se zahvalila na ovoj vele vrijednoj akciji HEP Opskrbi, te istaknula kako će u samim blagodatima akcije osim učenika škole uživati i svi mještani Nove Bukovice. Posebna zahvala ravnateljice Larete  Žubrinić i načelnika Tomislava Bračuna upućena je Tomislavu Miloševiću, zaposleniku u HEP Opskrbi na radnom mjestu Voditelja ključnih kupaca za regiju Istok i mještaninu Nove Bukovice, jer je prepoznao potrebe lokalne zajednice i svojim angažmanom doprinio da pomoć stigne na pravo mjesto.

(snp; Foto: Sunčica Novak Pavličević, Robert Turkalj, HEP Opskrba)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button