DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Prvih 10 godina Malonogometnog kluba Slatina

Danas je u domu u Nazorovoj održana godišnja skupština MNK Slatina. Bila je to i prigoda za dostojnu proslavu 10. godišnjice rada i postojanja.

Skupštini se odazvao velik broj članova, igrača, simpatizera, ali i gostiju predstavnika prijateljskih klubova i udruga. Rad u protekloj u godini sumirao je predsjednik kluba Nikola Miščević okarakterizirajući je  kao zadovoljavajuću, i u sportskom, ali u radnom segmentu. Seniori su sezonu završili na 3. mjestu u drugoj ligi osvojivši pri tom i regionalni kup, a i kadeti su u premijernoj prvoj sezoni zauzeli vrlo dobro 4. mjesto. Više o radu tri klupska pogona moglo se čuti iz izvješća trenera juniora Marka Novakovića, kadeta Nikole Miščevića i prve momčadi odnosno seniora Damira Bogatija. U klubu su posebno ponosni na uspješnu organizaciju još jednog zimskog turnira, događaja o kojem bruji cijela Slavonija. Nije tajna da organizacijom tog turnira klub prihodi solidna sredstva, a koja je ove godine usmjerio u kompletno opremanje prve momčadi dok su za dva mlada pogona za istu namjenu dečki sredstva ”povukli” uspješnom prijavom projekata na državne natječaje.

A sama priča o malonogometnom klubu zakotrljala se 2014. godine. Matej Rešetar i Nikola Miščević i skupina društva sa ”staroškolskog” došla je na ideju zaozbiljno pokrenuti ovaj sport, a koji se u Slatini igrao godinama, ali samo u sferi rekreacije i druženja. Tad je praktički od nule krenula cijela ova priča, a koju je u kraćem izlaganju potkraj skupštine ispričao današnji predsjednik Miščević. A bilo je tu svega. I teških vremena uzrokovanih besparicom kada je klub bio praktički ”na aparatima” no i kada je spašen upravo zahvaljujući neizmjernoj ljubavi članova koji su i tada pokazali privrženost praktički sami financiravši obveze svoga kluba. Naravno da kad se zajednički radi u korist zajednice i ljubavi prema istom cilju da je tu i puno lijepih trenutaka, a i na te je momente podsjetio predsjednik. Puno je u toj priči i nešto više zaslužnih što je klub izrastao u jednu ne samo slatinsku već i regionalnu slavonsku sportsku konstantu. A upravo je ovaj okrugli jubilej bio prilika da im se klub zahvali na dostojan način. Tako su priznanja uručena Virovitičko-podravskoj županiji, Zajednici športskih udruga Slatine, Županijskom nogometnom savezu VPŽ te  Gradu Slatini. Priznanja su ispred tih institucija preuzeli dožupan Marijo Klement, predsjednik ZŠU Miran Janečić, dopredsjednik županijskog nogometnog saveza Željko Stipanić, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić i predsjednik gradskog vijeća Tomo Tomić koji su svi odreda čestitali malonogometašima na velikoj godišnjici i na ostvarenim rezultatima obećavši i daljnju punu podršku radu kluba koji počiva na korijenima velikog entuzijazma i energije usmjerene na daljnji razvoj futsala i prvenstveno rada s mladima. Priznanja su završila i u rukama sponzora Frizerskog salona Ko te šiša, Video Alfe, Tihomira Sertića i Ar-a, Obrta Grepo i Rešetar inženjeringa. Klub marljivo prate lokalni mediji pa je priznanje završilo i u rukama Dragutina Fišlija i Domovina net-a , a naravno da svih tih godina nije prošla niti jedna domaća utakmica niti turnir, a da ga nije uredno popratio i dokumentirao Slatinski informativni centar i potpisnik ovih redova pa je jedno priznanje završilo i u našim rukama. Inače cijela je skupština odisala pozitivnošću i dobrim raspoloženjem, a posebice su emocije navrle kada su uručene nagrade trojici igrača koje je klub odlučio izdvojiti kao oličenje privrženosti, borbenosti i prije svega ljudskosti. Ti dečki su Samuel Spudić, Hrvoje Čović i Boris Bihar i oni su bili razlog što je skupština na čas zbog bučnog podržavanja svih prisutnih pretvorena praktički u nogometnu tribinu. Te ovacije na samom kraju sasvim zasluženo ”pokupio” je i čovjek koji godinama vuče neumornu slatinsku malonogometnu lokomotivu – već nekoliko puta spominjani predsjednik Nikola Miščević.

I MNK Slatina je na skupštini dobio jedno priznanje. Za deset godina odličnog rada nagradio ga je Županijski nogometni savez, a isto je malonogometašima  uručio Željko Stipanić.

Valja spomenuti i da je u pravom sportskom duhu ovog velikog dana za klub nekoliko sati prije skupštine održano  i sportsko druženje. Naime članovi kluba već u popodnevnim satima okupili su se na istom mjestu kako bi odigrali malonogometni turnir. Iako u početku rezultat i nije bio u prvom planu kako je vrijeme odmicalo teren i želja za nadmetanjem učinili su svoje pa se do konca opasno grizlo za svaku loptu. Taj turnir igrale su kadetska, juniorska i veteranska selekcija kluba, a nakon uvodnog poraza veliko iznenađenje kreirali su veterani uzevši na koncu prvo mjesto.

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button