DOGAĐANJANASLOVNICA

DVD Slatina domaćin sjednice predstavnika članica Koordinacije plavo-zelene linije prijateljstva i suradnje

U prostorijama Vatrogasnog doma u Slatini danas je održana sjednica predstavnika članica Koordinacije plavo-zelene linije prijateljstva i suradnje koju čine dobrovoljna vatrogasna društva i vatrogasne zajednice s priobalja i kontinenta: DVD Kutjevo, DVD Velika, DVD Novi Vinodolski, DVD Vodice, V.Z. Bakar-Kostrena, DVD Lobor i DVD Slatina.

Počeci razgovora o ideji povezivanja vatrogasnih društava sežu u daleku 1994. godinu kada se razgovaralo o tome da se povežu dva DVD-a – Kutjevo i Bakar-Kostrena, jedan s kontinenta i jedan s priobalja. Nakon toga se i nekoliko drugih društava uključilo u priču te je osnovano malo društvo. Poslije višegodišnjih međusobnih konzultacija, dogovora i utvrđivanja temeljnih elemenata rada i djelovanja i prihvaćanja prijedloga za uključivanje u buduću Koordinaciju, dogovorene članice su se sastale u Vijećnici grada Novi Vinodolski 29. srpnja 1997. godine i potpisale Povelju o prijateljstvu i suradnji. Osnovani su s idejom prijateljstva i učvršćivanja međusobne suradnje u vatrogasnom, kulturnom i sportskom životu svojih gradova i općina.

Domaćin ovogodišnje sjednice bio je DVD Slatina, u čije je ime sjednicu vodio v. d. predsjednika DVD-a Slatina Josip Bićanić, koji je, nakon suglasnosti ostalih predstavnika, usvojio zapisnik s prethodne sjednice održane 30. travnja 2022. godine.

Nakon toga je iznio izvješće o radu DVD-a Slatina te se pritom prisjetio preminulog predsjednika DVD-a Slatina, Dragana Medvedovića, te je iznio zahvalu za nesebični i predani rad na mjestu predsjednika posljednjih 20 godina. Potom je posebno istaknuo obilježavanje 150 godina slatinskog DVD-a na kojoj su obljetnici bile gotovo sve članice Koordinacije.

Nakon toga su pojedinačna izvješća o aktivnostima članica Koordinacije od prethodne sjednice iznijeli predsjednici pojedinih Dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su raspravljali o aktivnostima u svojim društvima te o aktualnostima u hrvatskom vatrogastvu.

Sjednici je prisustvovao i dogradonačelnik Grada Slatine Ilija Nikolić koji je pohvalio i podržao rad ove Koordinacije i slatinskog društva koje je jedini član ove Koordinacije na području Virovitičko-podravske županije.

Po samome završetku sjednice, na posljednjem počivalištu preminulog predsjednika DVD-a Slatina Dragana Medvedovića u Grabiću položen je cvjetni aranžman i upaljeni su lampioni te mu je tom prigodom odana počast za njegov doprinos slatinskom vatrogastvu.

Zastava Koordinacije na kojoj su znamenja svih članova predana je DVD-u ‘San Marino’ Novi Vinodolski koji će biti domaćin sljedećega proljetnoga susreta u Novom Vinodolskom 15. travnja 2023. godine.

Kako je to već običaj, domaćini Koordinacija na jesenskom dijelu osim sjednice organiziraju i tri standardne sportske igre te odabiru jednu igru po svome izboru. Tako se natjecalo u alki u tačkama, pumpanju vode iz brentače, provlačenju loptice kroz vatrogasno crijevo i potezanju konopa. Ukupni pobjednik ovih susreta bio je DVD Slatina. A s obzirom na to kako se posebna pažnja uvijek posvećuje druženju i razvijanju prijateljskih odnosa, to je kasnije upriličeno i prigodnim domjenkom.

REZULTATI NATJECANJA
 
Alka u tačkama:
1. DVD Slatina
2. DVD Lobor
3. DVD Vodice
Pumpanje vode iz brentače:
1. DVD Novi Vinodolski
2. DVD Slatina
3. DVD Kutjevo
Provlačenje loptice kroz vatrogasno crijevo:
1. DVD Kutjevo
2. DVD Velika
3. DVD Lobor
Potezanje konopa:
1. DVD Slatina
2. DVD Lobor
3. DVD Kutjevo
 

(Tekst: Nikolina Mažar, Foto: N. Mažar, D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button