DOGAĐANJANASLOVNICA

Vrh vrhova – Sandra Jadek uskoro na Kulinarskoj olimpijadi

Kulinarska olimpijada je najstarije i najveće međunarodno kulinarsko natjecanje na svijetu koje se održava više od 100 godina, a okuplja najbolje kuhare i slastičare sa svih kontinenata.
Ove godine domaćin je Stuttgart, a među 3.000 natjecatelja iz 70 zemalja svijeta među redovima Hrvatske reprezentacije u kategoriji slastičarstva, predstavit će se naša Slatinčanka Sandra Jadek, inače članica Udruge kuhara grada Orahovice.

Kulinarska olimpijada svoja vrata kulinarskim majstorima iz čitavog svijeta otvara na Valentinovo, 14. veljače.

Tim povodom Hrvatski kuharski savez predstavio je članove Hrvatske reprezentacije, pa tako i Sandru Jadek koja se slastičarstvom profesionalno bavi unazad deset godina, od kada je otvorila svoj slastičarki obrt. Aktualna prvakinja Hrvatske u slastičarstvu oduševila je svojim radovima na državnom prvenstvu. Uz tu titulu, najviše je ponosna na osvojenu brončanu medalju na Svjetskom kulinarskom kupu u Luxembourgu te na osvojene dvije zlatne, pet srebrnih i jednu brončanu medalju na Interslastu tijekom 2015., 2016. i 2017. godine. U Sarajevu je 2018. godine osvojila zlato na međunarodnom natjecanju te ističe kako je u protekle tri godine na natjecanjima Hrvatskog kuharskog kupa u kategoriji hladni desert osvajala prva i druga mjesta. Natjecanja za nju predstavljaju strast i način života te joj pomažu da napreduje u struci, otkrije nove recepture i namirnice te spozna nova slastičarska umijeća.
Upravo takva očekivanja ima i od predstavljanja na IKA Kulinarskoj olimpijadi.
Naša „kraljica kolača“ je Zvijezda u usponu!
(mf/Foto: facebook)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button