DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Održan 42. susret Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina

Unatoč epidemiološkim mjerama, Čitateljski klub Gradske knjižnice i čitaonice Slatina nastavlja sa svojim radom.
Budući da se članovi još uvijek ne mogu sastati u prostorima Knjižnice, rasprava o pročitanoj knjizi organizirana je online, a prikazi o pročitanoj knjizi poslani su na e-mail adresu Knjižnice kako bi se mogli čitati na online sastanku.

Za mjesec veljaču odabrana knjiga bila je pravnički triler „Braneći Jacoba“ američkog pisca Williama Landaya. Većini članova Čitateljskog kluba od njih 16, koliko ih je pročitalo knjigu, knjiga se svidjela i dobila je ocjenu 4,57.

Prema spomenutoj knjizi snimljena je i serija koju mogu pogledati svi oni koji su više naklonjeni ovom mediju.
Inače, knjiga progovara o mnogim problemima suvremenog svijeta, od utjecaja društvenih mreža na živote ljudi, pogotovo djece, o bullingu u školi, o pitanjima obitelji, roditeljskoj ljubavi, iskrenosti, odnosno koliko stvarno poznajemo jedni druge i koliko zapravo ponekad u životu ne možemo kontrolirati neke stvari koje su jače od nas.
Roman je pisan u prvom licu i glavni lik romana čitatelju prepričava svoju tragičnu životnu priču puno jezivih sumnji i spoznaja. Likovi su uvjerljivi i životni, radnja je napeta i dojmljiva i skroz do posljednjih stranica zajedno s glavnim likom romana želimo i nadamo se, mada cijelo vrijeme sumnjamo, da jedan dječak od svega 14 godina nije kriv za strašni zločin koji se dogodio u malome gradiću. Mada nam autor kroz roman podastire dokaze koji vode do istinitosti naših sumnji i dilema, do posljednjih stranica nas drži u tome da pomislimo da to nije istina.

Do sljedećeg susreta članovi Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina bavit će se romanom „Potpuno smo izvan sebe“ američke spisateljice Karen Joy Fowler, koja je za ovaj roman dobila nagradu PEN/Faulkner za najbolji roman.
(Mihaela Feldi/Izvor: Čitateljski klub Gradske knjižnice i čitaonice Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button