DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Koncert kvarteta Turangalila nastavak na Dane Milka Kelemena

Nakon nedavnih Dana Milka Kelemena, koncert kvarteta Turangalila jučer je u večernjim satima bio prilika ljubiteljima klasične glazbe da ponovno dođu na svoje. Koncert je uz potporu Ministarstva kulture i medija u dvorani Hrvatskog doma odnosno koncertnoj dvorani glazbene škole organizirala Glazbena škola Milka Kelemena pa je i pred početak koncerta prisutne pozdravio ravnatelj škole Antonio Brzica.

Kvartet Turangalila kojeg sačinjavaju mladi glazbenici Emma Štern na klarinetu, Eleonora Hil na violini, Tonko Marković na violončelu, te Viktor Čižić za klavirom odsvirao je pet skladbi.

Tako smo na ovome koncertu, u trajanju od oko sat vremena imali prilike slušati skladbe Ivana Josipa Skendera, Franu Paraća, Marka Ruždjaka, Gustava Mahlera i Sergeja Prokofjeva.

Publiku su većinom sačinjavali učenici, stariji polaznici Glazbene škole Milka Kelemena.

Kvartet Turangalila počinje s djelovanjem 2019. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Nakon nekoliko koncerata u Zagrebu, kvartet je nastupio i na koncertu zatvaranja 25. Dana Milka Kelemena u Slatini.

U 2021. godini kvartet Turangalila planira i predstavljanje takozvane serije ratnih kvarteta (Parać, Ruždjak, Klobučar, Brkanović) nizozemskoj publici u sklopu serije koncertnih gostovanja u Den Haagu, Haarlemu i Amsterdamu, kao i druga koncertna gostovanja u Hrvatskoj.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac) 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button