DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Predstavnice slatinske Udruge Vretenac sudjelovale na međunarodnoj online konferenciji

Udruga Vitezovi osmeha iz Novoga Sada organizirala je, u srijedu 24.studenoga, međunarodnu online konferenciju „Udruženja građana – faktor podrške u sistemu socijalne zaštite“.

Uz predstavnike udruga iz cijele regije (Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske), na online konferenciji su sudjelovale i predstavnice Udruge OSIT Vretenac, Slatina Patricija Karaman i Julijana Pavlešić predstavljajući rad Vretenaca.

Sam cilj konferencije bio je predstaviti način funkcioniranja udruga, projekte koje udruge provode, načine financiranja, ali i doprinos koji daju zajednicama u kojima djeluju, kao i sam odnos udruga s lokalnom i regionalnom upravom i samoupravom.

Između ostaloga, naglasak je stavljen i na volonterski potencijal u radu udruga, kao i na važnost zapošljavanja i zadržavanja stručnjaka – edukacijski rehabilitatora, psihologa, socijalnih radnika, fizioterapeuta, neophodnih za rad i kvalitetno pružanje socijalnih usluga.

Kao zaključak, sudionici konferencije – predstavnici udruga, složili su se da je jedan od najvećih problema s kojima se gotovo sve udruge suočavaju nesustavno financiranje, te nemogućnost zadržavanja stručnjaka, kao i sama održivost udruga.

tks(Izvor/Foto:Udruga „Vretenac„Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button