DOGAĐANJANASLOVNICA

Komorni sastavi, gitare i flaute Glazbene škole Milka Kelemena posjetili gradonačelnika

Na 56. regionalnom hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe komornih sastava koje je održano od 5. do 8. studenoga u Opatiji sudjelovali su i učenici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina koji su postigli izvrsne rezultate.

Ovo natjecanje bilo je vrhunac inače odličnih rezultata koje su postigli komorni sastavi flaute i gitare.
Tim povodom danas su učenice 6. razreda flaute Veronika Tkalčević, Sara Škiljić i Simona Sabljak čija je mentorica Melita Manjkas- Bacinger i članovi komornog sastava gitare: Max Pavlica, 4. razred, Dominik Gaća, 5. razred, Fran Kovač, 5. razred i Jan Šarko, 6. razred gitare, u pratnji mentora Siniše Ivčeka, posjetili gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića.

Ovom susretu gradonačelnika i mladih slatinskih glazbenika koji su na spomenutom natjecanju osvojili 2. nagrade, prisustvovao je i ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Slatina Antonio Brzica, koji je tom prigodom pohvalio novouređeni prostor koncertne dvorane u Hrvatskom domu s izvrsnom akustikom, a razgovaralo se i o daljnjoj suradnji Grada Slatine i škole, te o budućim planovima proširenja i rada glazbene škole.

Budući da su pojedini učenici trenutno u završnim razredima osnovne škole i neće nastaviti srednjoškolsko glazbeno obrazovanje, gradonačelnik Ostrošić im je, pohvalivši dosadašnji rad i izvrsne rezultate, savjetovao da sačuvaju svoje instrumente jer nikada se ne zna kada će im u životu zatrebati.
„Nastavili se vi baviti glazbom ili ne, stekli ste glazbenu pismenost što vam svakako daje prednost pred drugima, a vjerujem da će na vašem životnom putu glazba uvijek biti dio vas.“ – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button