DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Jakšićani hrabro pali u Slatini

S obzirom da su gosti iz Jakšića doputovali bez ijednog rezervnog igrača znalo se je da će osim rutinske pobjede domaće momčadi sve ostalo predstavljati prvorazredno iznenađenje.

Iznenađenje se nije dogodilo, ali… . Naime Jakšićani su sve iznenadili taktikom. Umjesto da se očekivano brane izabrali su hazardersku igru s vratarom Kovačevićem u polju praktički već od prve minute. Tako je Slatina umjesto lovca morala preuzeti ulogu lovine i umjesto da širokim igračkim kadrom umara ”tankog” protivnika ona je bila prinuđena braniti se.  A u takvoj postavci na terenu u junaka susreta izrastao je Franjo Tunić – vratar Slatine. Što je sve taj mladić u prvom dijelu poskidao Jakšićanima, i to mahom super atraktivno, teško je bilo i prebrojati. S druge strane Slatinčani su strpljivo čekali greške gostiju jer su znali da će u one takvoj igri jednostavno morati doći. Rupčić je bio taj koji je majstorskim golom petom otvorio bravu protivnika. Pogrešku Kovačevića, koji je više vremena proveo u polju i pred slatinskim golom nego na vlastitim vratima, nešto kasnije kaznio je Stjepić. Za to vrijeme Tunić je i dalje bacao u očaj kompletnu petorku gostiju, a posao su prije odlaska na odmor okončali Šantić i Petrinjak.

Iako je ideja bila da se goste uništi tempom Slatina se cijeli problem borila s neuigranošću. Svaki je od 11 igrača dobio po nekoliko minuta da bi zatim prepustio mjesto kolegi iz momčadi.  U tim brojnim rotacijama teško je bilo tako uhvatiti pravi ritam i uništiti protivnika. Taj problem domaćina iskoristili su u nastavku gosti odigravši u tom periodu neriješeno (2:2) i na taj način izbjegli očekivani potop.

  1. HMNL istok

19.kolo

SLATINA       6

JAKŠIĆ          2

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 70. Suci: Rakitničan (Slatina) i Nađ (Donja Pištana). Strijelci: 1:0 – Rupčić (5), 2:0 – Stjepić (13), 3:0 – Šantić (15), 4:0 – Petrinjak (18), 5:0 – Bogati (26), 5:1 – Penava (27), 6:1 – Rupčić (33), 6:2 – Solina (38).

SLATINA: Tunić, Stjepić, Dorinka, Bogati, Zdelar, Lukac, Šantić, Petrinjak, Bihar, Tomić, Rupčić, Novaković, Spudić. Trener: Dragan Menčik

JAKŠIĆ: Kovačević, Solina, Rezo, Penava, Grbeš. Trener: –

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button