Home / NASLOVNICA / Ivan Roštaš: Pozitivni trendovi u gospodarstvu grada Slatine dobar su temelj za siguran razvoj i povećanje kvalitete života naših građana

Ivan Roštaš: Pozitivni trendovi u gospodarstvu grada Slatine dobar su temelj za siguran razvoj i povećanje kvalitete života naših građana

Sadašnjeg gradonačelnika Slatine i kandidata Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima Ivana Roštaša, javnost već dobro poznaje kao osobu koja je uvijek bila uz svoj grad i koja je spremna zajedno sa svojim timom ustrajno raditi za ljepšu i bolju Slatinu. Osnovnu i srednju školu završio je u Slatini te Kineziološki fakultet u Zagrebu na kojem je stekao zvanje profesora. Za vrijeme Domovinskog rata kao dragovoljac bio je prvi zapovjednik Zbora narodne Garde u Slatini. Nakon rata radio je kao profesor u Srednjoj školi Marka Marulića, a potom je višegodišnje životno i profesionalno iskustvo stekao kao ravnatelj Osnovne škole Josipa Kozarca.  Na dužnost gradonačelnika dolazi 2005. godine i odmah pokreće projekt stvaranja preduvjeta za dolazak investitora i snažniji razvoj poduzetništva izgradnjom poduzetničkih zona te cestovne i komunalne infrastrukture.

Danas iza gradonačelnika Roštaša stoji mnoštvo realiziranih kapitalnih projekata od iznimnog značenja za sigurnost i daljnji gospodarski razvoj Slatine.

– Izgrađena je slatinska obilaznica, obnovljena državna cesta D-34 i uređena ulica Vladimira Nazora, kao i miniobilaznica. Dograđeno je vodocrpilište u Medincima, izgrađene su dvije akumulacije Javorica i Slanac za obranu šireg slatinskog područja od poplava, nerazvrstana cesta do Ivanbrijega te nastavak prema Goleniću. Tu su i kilometri vodovodne, kanalizacijske i elektroenergetske mreže te obnovljene ulice, nogostupi i parkirališta – rekao je Ivan Roštaš u osvrtu na realizirane projekte.

Osim toga, u posljednjih nekoliko godina u Slatini je s radom počelo čak sedam novih proizvodnih pogona koji danas zapošljavaju oko 340 ljudi. Pored jednog bioplinskog postrojenja koje je počelo s proizvodnjom električne energije, gradi se još jedno u poduzetničkoj zoni „Medinci“,  a započeo je i projekt izgradnje kogeneracijskog postrojenja za proizvodnju električne energije u poduzetničkoj zoni „Trnovača“. U visokoj fazi pripreme je i projekt kogeneracijskog postrojenja u poduzetničkoj zoni „Turbina 1“ sa konzumentom topline.

– Ovakav pozitivan trend u gospodarstvu Slatine dobar je temelj za ostvarenje programskih odrednica Strategije razvoja Grada Slatine koja svojom vizijom naš grad definira kao energetski održiv s razvijenom poduzetničkom klimom, očuvanom prirodnom baštinom i kulturnim sadržajima na zadovoljstvo svojih građana – naglasio je gradonačelnik Roštaš.

Što se tiče budućih projekata, aktualni gradonačelnik i kandidat za gradonačelnika u novom mandatu Ivan Roštaš kaže da će se nastaviti s realizacijom projekata definiranih Strategijom razvoja od kojih posebno ističe izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, 54 km kolektorske i nedostajuće sekundarne mreže za odvodnju otpadnih voda u pojedinim dijelovima Slatine te kompletne kanalizacijske mreže za prigradska naselja Sladojevci, Kozice, Bakić, Markovo, Medince i Novi Senkovac, kao i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže u središnjem dijelu grada te izgradnju nove vodospreme u Slatini i vodovoda za prigradsko naselje Lukavac kroz projekt Aglomeracija Slatina koji se planira realizirati EU sredstvima,  a vrijedan je 150.000.000 kuna.

–  U narednom razdoblju očekuje nas još nekoliko velikih kapitalnih projekata od kojih su najznačajniji izgradnja Podravske brze ceste dionica Slatina – Suhopolje, rekonstrukcija državne ceste D-2 od Bistrice do ulaza na slatinsku obilaznicu s izgradnjom nogostupa, izgradnja retencije Stublovac, ceste do Golenića… – kazao je Roštaš te dodao da će u naredne četiri godine pojačati programe za mlade kao što su sufinanciranje nabave školskih udžbenika, stipendiranje studenata, subvencije opreme za novorođenčad, za prehranu učenika i boravka djece u dječjim vrtićima, uređenje kulturnog centra za mlade i slično, a nastavit će se i s programima za socijalno osjetljive skupine, osobe s invaliditetom  te osobe starije životne dobi.

Na kraju je gradonačelnik Roštaš naglasio:

– Realizacijom desetak strateških i više desetaka pripremljenih i planiranih projekata utvrđenih u Strategiji razvoja Grada Slatine u narednom razdoblju želimo ostvariti tri osnovna cilja: razviti konkurentno gospodarstvo, poticati ruralni razvoj u prigradskim naseljima i povećati kvalitetu života naših građana. To možemo ostvariti samo uz vašu potporu na predstojećim lokalnim izborima, jer vaš glas za mene i moj tim, glas je za siguran daljnji napredak Grada Slatine.

Kandidati HDZ-a za zamjenike gradonačelnika Grada Slatine su Oliver Jukić i Miroslav Venus.

(www.hdz-vpz.com)

x

Check Also

Udruga pčelara „Lipa“ Slatina održala redovnu godišnju Skupštinu

Udruga pčelara „Lipa“ Slatina 17. veljače održala je redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je predsjednik ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org