NASLOVNICAUDRUGE

Udruga OSIT Vretenac, Slatina postala ponosni nositelj priznanja Vitez tolerancije 2022.

Ovih je dana na adresu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina stigla vijest koja je još jednom potvrdila da se dobro još boljim vraća, a dobar glas da se daleko čuje.

Naime, novosadsko Udruženje „Vitezovi osmeha“, na čelu s Nebojšom Nikolićem odlučilo je priznanje „Vitez tolerancije“ između ostaloga dodijeliti i Udruzi Vretenac, Slatina.

Među dobitnicima ovogodišnjeg priznanja udruge su i pojedinci s područja cijele regije, a moramo istaknuti da je uz Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava, Zagreb i Udrugu „Buđenje“, Zagreb koje su ovo priznanje dobile 2018. godine, Udruga Vretenac, Slatina jedina udruga s područja Republike Hrvatske kojoj će to priznanje biti dodijeljeno 2022. godine.

Ukratko o priznanju „Vitez tolerancije“

Priznanje „Vitez tolerancije“ novosadsko Udruženje „Vitezovi osmeha“ dodjeljuje od 2018. godine pojedincima i ustanovama za doprinose u promociji vrijednosti tolerancije i socijalne inkluzije osoba s invaliditetom.

Od 2019. godine priznanje se dodjeljuje za promociju vrijednosti tolerancije i dobrih djela prema socijalno osjetljivim pojedincima i skupinama.

– Izuzetno obradovani ovom viješću, koja je još jednom potvrdila da ono što rade, rade jako dobro, a ujedno dala im motiv i vjetar u leđa za još bolji rad u promicanju i aktivnom življenju ljudskih prava, posebno prava osoba s invaliditetom, Vretenci se žele zahvaliti timu Udruženja „Vitezovi osmeha“, Mislavu Šljivcu donositelju lijepih vijesti, te svima onima koji su prepoznali rad, trud i zalaganje ove male i mlade udruge velikoga srca, – rekla je predsjednica Udruge Vretenac Patricija Karaman. 
(mf/Izvor: Udruga Vretenac Slatina)

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button