DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić uputio je čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Poštovane građanke i građani Slatine i prigradskih naselja!

5. kolovoza s osobitim se ponosom prisjećamo hrvatske borbe za slobodu, neovisnost i demokraciju.
Uz posebnu zahvalnost i poštovanje prema svim poginulim, nestalim i stradalim braniteljima Domovinskoga rata, svim građankama i građanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 25. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije Oluja!

Ovo su dani kad trebamo biti ponosni na naše branitelje koji su u Domovinskom ratu podnijeli najveću žrtvu za stvaranje suverene hrvatske države i njezinu slobodu, te pokazali svijetu da je želja naroda da živi u slobodi nepobjediva i neuništiva.

Nikada ne zaboravimo 5. kolovoza 1995. godine kada se na kninskoj tvrđavi pobjedonosno zavijorila hrvatska zastava označavajući završetak briljantne vojno-redarstvene operacije Oluja, koja je bila temelj za izgradnju samostalne i demokratske Republike Hrvatske.

Mnogi su hrabri ljudi nesebično dali svoje živote kako bismo mi i naša djeca danas bili slobodni, stoga ih se s iznimnim poštovanjem i pijetetom te vječnom zahvalnošću i danas svi zajedno prisjetimo.

U ime Grada Slatine, svojih zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime, još jednom čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button