DOGAĐANJANASLOVNICA

Položeni vijenci u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Slatini je obilježen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u parku 136. slatinske brigade, kao i ispred Križa mučenika na Gradskom groblju u Slatini.

Vijence su položili i svijeće zapalili koordinacija braniteljskih udruga: roditelji poginulih branitelja, vojna policija, HVIDRA Slatina, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina, Udruga ratnih veterana Hrvatski domobran Slatina, svijeće su zapalili načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević i pomoćnik načelnika PP Slatina Nenad Lanko, te predstavnici Grada Slatine predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija, zamjenik slatinskog gradonačelnika Bojan Plantak, sa suradnicima pročelnikom stručne službe Grada Slatine Krunoslavom Šarabokom i voditeljem Komunalnog odjela Vjekoslavom Hessom.

Prigodnu molitvu za poginule hrvatske branitelje vodili su svećenici slatinskih župa Dragan Hrgić i Nikola Jušić, a na posljetku je odsviran mirozov.

(Tekst/Foto:Tea Kiš Slačanac, D.F.)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button