Home / NASLOVNICA / Ljeto u Dječjem vrtiću Zeko

Ljeto u Dječjem vrtiću Zeko

Iako je ljeto u punom jeku Dječji vrtić Zeko radi punom parom te je rad u ljetnom periodu, sukladno epidemiološkim mjerama, organizirao većinom na vanjskim prostorima vrtića, odnosno na terasama, natkrivenom dijelu dvorišta i igralištu.

Odgojne su skupine formirane prema anketi koja je provedena u suradnji s roditeljima svih polaznika vrtića.

Prilikom sastavljanja ljetnih odgojnih skupina vodilo se računa da se djeci što manje poremeti rutina boravka u vrtiću, te su skupine složene po sličnosti među djecom po navikama u dnevnim rutinama, potrebi za dnevnim odmorom, prijašnjim zajedničkim iskustvima, međusobnom poznavanju djece i poznavanju odgojiteljica.

Vođeni svojim iskustvom, kompetencijama i međusobnom suradnjom, ali i dječjim idejama, spontanošću, jednostavnošću i ljepotom kojom upijaju i istražuju svijet oko sebe, i ovo smo ljeto osmislili aktivnosti kako bi djeca svoj ljetni boravak u vrtiću Zeko provodila kvalitetno i kreativno, te učila i razvijala se kroz igru i zabavu, – naglasila je zamjenica ravnateljice Tamara Dorić.

Tako su osmišljene razne aktivnosti kojima se kod djece nastoji poticati i razvijati:

– osjećaj sigurnosti i samopouzdanja

– spontanost dječjeg stvaralačkog izričaja

– potrebu za kretanjem djelujući na razvijanje cjelokupne motorike, usavršavanjem prirodnih oblika kretanja te jačanje mišića potrebnih za pravilno držanje tijela

– radoznalost i aktivno-stvaralački odnos prema prirodi

– spoznajne funkcije, a osobito mogućnost opažanja, vizualnog, auditivnog i taktilnog, uočavanjem vanjskih predmeta i pojava.

– Atraktivno dvorište našeg vrtića nudi bogatstvo sadržaja koji smo svakodnevno bogatili i nekim novim kreativnim i motoričkim aktivnostima. Jedna od takvih ideja, potaknuta od djece, bilo je i auto-kino, koje smo na zadovoljstvo sve djece, ali i djelatnika, uspjeli realizirati. Djeca su oslikala svoje kutije-aute, izradili i nalijepili registracije i svakodnevno uživali u prigodnim animiranim i edukativnim sadržajima.
Na taj način Slatina se osim „Ljeta u kinu“ POU Slatina na otvorenom koje je na neki način i potaknulo dječju maštu, može pohvaliti i malim auto kinom u vrtiću Zeko, – ispričala nam je zamjenica ravnateljice Tamara Dorić te zaključila:

„Dječja mašta je predivna i beskonačna, to je jedan divan svijet u kojem je sve lako i moguće, senzibilan i kompetentan odgojitelj svojim znanjem i iskustvom vodi dijete kroz njegove ideje i omogućuje mu stjecanje novih znanja i vještine kroz igru i istraživanje.
Kad se spoje te dvije važne komponente dobijete sretno, ispunjeno i zadovoljno dijete, ali i čarobno ljeto u vrtiću Zeko“.
(mf/Izvor: DV Zeko)

 

x

Check Also

Grad Slatina osigurao potpore za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na slatinskom području

Temeljem Odluke za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području grada Slatine koju je ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org