NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Ljeto u Dječjem vrtiću Zeko

Iako je ljeto u punom jeku Dječji vrtić Zeko radi punom parom te je rad u ljetnom periodu, sukladno epidemiološkim mjerama, organizirao većinom na vanjskim prostorima vrtića, odnosno na terasama, natkrivenom dijelu dvorišta i igralištu.

Odgojne su skupine formirane prema anketi koja je provedena u suradnji s roditeljima svih polaznika vrtića.

Prilikom sastavljanja ljetnih odgojnih skupina vodilo se računa da se djeci što manje poremeti rutina boravka u vrtiću, te su skupine složene po sličnosti među djecom po navikama u dnevnim rutinama, potrebi za dnevnim odmorom, prijašnjim zajedničkim iskustvima, međusobnom poznavanju djece i poznavanju odgojiteljica.

Vođeni svojim iskustvom, kompetencijama i međusobnom suradnjom, ali i dječjim idejama, spontanošću, jednostavnošću i ljepotom kojom upijaju i istražuju svijet oko sebe, i ovo smo ljeto osmislili aktivnosti kako bi djeca svoj ljetni boravak u vrtiću Zeko provodila kvalitetno i kreativno, te učila i razvijala se kroz igru i zabavu, – naglasila je zamjenica ravnateljice Tamara Dorić.

Tako su osmišljene razne aktivnosti kojima se kod djece nastoji poticati i razvijati:

– osjećaj sigurnosti i samopouzdanja

– spontanost dječjeg stvaralačkog izričaja

– potrebu za kretanjem djelujući na razvijanje cjelokupne motorike, usavršavanjem prirodnih oblika kretanja te jačanje mišića potrebnih za pravilno držanje tijela

– radoznalost i aktivno-stvaralački odnos prema prirodi

– spoznajne funkcije, a osobito mogućnost opažanja, vizualnog, auditivnog i taktilnog, uočavanjem vanjskih predmeta i pojava.

– Atraktivno dvorište našeg vrtića nudi bogatstvo sadržaja koji smo svakodnevno bogatili i nekim novim kreativnim i motoričkim aktivnostima. Jedna od takvih ideja, potaknuta od djece, bilo je i auto-kino, koje smo na zadovoljstvo sve djece, ali i djelatnika, uspjeli realizirati. Djeca su oslikala svoje kutije-aute, izradili i nalijepili registracije i svakodnevno uživali u prigodnim animiranim i edukativnim sadržajima.
Na taj način Slatina se osim „Ljeta u kinu“ POU Slatina na otvorenom koje je na neki način i potaknulo dječju maštu, može pohvaliti i malim auto kinom u vrtiću Zeko, – ispričala nam je zamjenica ravnateljice Tamara Dorić te zaključila:

„Dječja mašta je predivna i beskonačna, to je jedan divan svijet u kojem je sve lako i moguće, senzibilan i kompetentan odgojitelj svojim znanjem i iskustvom vodi dijete kroz njegove ideje i omogućuje mu stjecanje novih znanja i vještine kroz igru i istraživanje.
Kad se spoje te dvije važne komponente dobijete sretno, ispunjeno i zadovoljno dijete, ali i čarobno ljeto u vrtiću Zeko“.
(mf/Izvor: DV Zeko)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button