NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

PU VPŽ – sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna – ovoga tjedna akcija ROADPOL, pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa

Policijska uprava virovitičko-podravska oglasila se s priopćenjem u kojem je iznijela sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom, od kojih su dvije uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola i jedan za vrijeme zabrane.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 319 prekršaja, od kojih 39 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 63 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,41 g/kg je utvrđena vozača osobnog vozila starosti 53 godine koji je uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom pod utjecajem alkohola u subotu 7. ožujka u 14,30 sati na D2 u Cabuni.

Najveća brzina kretanja vozila od 119 km/h utvrđena je u srijeda u 22,10 sati kojom je u Ulici J. J. Strossmayera u Virovitici, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićen jedan vozač zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda su u cilju očuvanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci smrtnog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 133 prekršaja sankcionirana u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 36 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U subotu / nedjelju, 07./08. ožujka od 22 do 06 sati policijski službenici Postaje prometne policije Virovitica su proveli akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je ukupno utvrđeno i sankcionirano 12 prekršaja, od kojih 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom predstojećeg tjedna, od 09. do 15. ožujka, policijski službenici će, sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL, vršiti pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, a u utorak, 10. ožujka od 9 do 13 sati će na području cijele policijske uprave biti provedena i akcija iste usmjerenosti.

Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button