DOGAĐANJANASLOVNICA

Slijedeće godine kreće izgradnja novog kružnog toka na slatinskoj obilaznici

Na jučerašnjem sastanku gradonačelnika  Grada Slatine Denisa Ostrošića s voditeljem Tehničke ispostave Hrvatskih cesta u Bjelovaru Igorom Sabolovićem, kojemu su nazočili i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić i voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje Vesna Klement, razmotreno je stanje pripremljenosti projekata za poboljšanje prometa na državnim cestama na području Grada Slatine.

Za iduću godinu za izgradnju je spreman projekt Izgradnja kružnog toka na slatinskoj obilaznici D2, koji se smješta između kružnog toka u Ulici Matije Gupca i mosta na potoku Javorici, a iznimno je značajan za rasterećenje ovoga dijela grada od teretnog prometa, jer otvara izravan ulaz u postojeće Zone Turbina 2 i 1, južno od obilaznice, te otvara ulaz i omogućuje izgradnju nove Zone Turbina 3, sjeverno od obilaznice. Hrvatske ceste d.o.o.  za ovaj kružni tok dobile su građevinsku dozvolu  u listopadu ove godine.

Osim toga, za rekonstrukciju državne ceste D2 na dionici Suhopolje- Sladojevci, duljine 14,8 km, izdana je lokacijska dozvola u srpnju ove godine, te je u tijeku izrada glavnog projekta.

Pripremljena je projektna dokumentacija za opremanje svjetlosnom prometnom signalizacijom dvaju pješačkih prijelaza na državnim cestama, na D34 u Ulici Vladimira Nazora u Slatini i na D2 u Bistrici (uspostava novog pješačkog prijelaza).

Također, najavljen je i novi projekt za koji se trenutačno provodi javna nabava za odabir izrađivača projektne dokumentacije, a to je projekt rekonstrukcije državne ceste D69, od pruge u Ulici Vladimira Nazora do kraja Voćinske ulice u Slatini, kojim se uz proširenje kolnika planira i rekonstrukcija sustava oborinske odvodnje, s izgradnjom pješačkih i biciklističkih staza. Otvaranje ponuda je početkom prosinca ove godine, a planirani rok izrade projektne dokumentacije iznosi godinu dana.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button