DOGAĐANJANASLOVNICA

Pod sloganom “Živjeti zdravo” održana velika akcija imena Hodanjem do zdravlja

hodanjem-do-zdravlja-2016-u-slatini-10Danas je u Slatini pod sloganom i sklopu projekta ”Živjeti zdravo” održana velika akcija imena Hodanjem do zdravlja, a koja se održala u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine.

Akcija je to kojoj je cilj potaknuti zdrav način života, a kojoj se odazvalo više od 300 što Slatinčana, što ostalih žitelja županije spremnih pridružiti se i na ovakav način podržati akciju koja promiče ispunjavanje slobodnog vremena za zdravlje pozitivnim aktivnostima. Jedan je to vid i borbe, kako je rekao ravnatelj ”Svetog Roka” dr. Miroslav Venus, protiv smanjivanja udjela kardio vaskularnih bolesti, koje prema statistici na popisu svih bolesti dosežu gotovo 50 postotni udjel.

Za svaku je pohvalu što je među sudionicima ove šetnje slatinskim ulicama bio i velik broj djece i najmlađih. Za iste su članice Društva Naša djeca Slatina pripremile i zanimljive interaktivne radionice koje su se pod imenom ”Volonteri u parku” održale u parku 136. slatinske brigade gdje je inače i bila lokacija polaska, ali i krajnja točka velike povorke koja se odvažila poći u gotovo dva sata dugu, no iznimno lagodnu šetnju slatinskim ulicama. Sudionici pet kilometara duge šetnje od strane organizatora i sponzora (Uniqa osiguranje i Agencija Paun) dobili su i prigodnu majicu u znak sjećanja na ovaj hvalevrijedni događaj, a pobrinuli su se i za okrjepu šetačima u vidu bočice vode i za ovakvu aktivnost uvijek poželjne banane. Za savjete i informiranje građana o pozitivnim aspektima tjelesnih aktivnosti zaduženi su bili Turistička zajednica Grada Slatine i Atletski klub Slatina. Još je podosta subjekata bilo uključeno u organizaciju ovog događaja.

Djelatnici Doma zdravlja županije mjerili su zainteresiranima krvni tlak i šećer u krvi, djelatnici slatinskog društva Crvenog križa bili su zaduženi za intervenciju u slučaju potrebe sudionicima šetnje, Udruga Balans iz Osijeka sa svojim je nutricionistima pružala savjete u vezi zdrave prehrane i pravilne tjelovježbe, … (D. Jukić / Foto: M. Kokorić)

Video pogledajte na:
https://www.facebook.com/slatinski.informativni.centar/videos/1091319267610556/


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org