DOGAĐANJANASLOVNICA

Online konferencija gradonačelnika – JLS-ovi jugoistočne Europe nakon Covida-19

NALAS, mreža udruženja jedinica lokalne samouprave u jugoistočnoj Europi, održala je jučer online konferenciju gradonačelnika na temu društvenog i gospodarskog oporavka jedinica lokalne samouprave u jugoistočnoj Europi nakon krize uzrokovane pandemijom COVID-19 na kojoj je sudjelovao i Grad Slatina.

Konferencija je održana od 13 do 15:40 sati, a okupila je gradonačelnike i stručnjake lokalnih samouprava iz jugoistočne Europe, odnosno Turske, Moldavije, Slovenije, Crne Gore, Rumunjske i Hrvatske koji su prezentirali primjere dobre prakse vezane uz suočavanje s krizom uzrokovanom koronavirusom.

Grad Slatina je predstavljen zajedno s još 5 primjera koji su izabrani između 42 kandidirane prakse iz 12 zemalja jugoistočne Europe.
Gradonačelnik Denis Ostrošić i pomoćnica pročelnika za projekte pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine Anita Rastija predstavili su mjeru besplatnih konzultantskih usluga Gradske razvojne agencije Slatine koja je u vrijeme epidemije bila dostupna poduzetnicima koji obavljaju djelatnost na slatinskom području kod prijava na mjere ublažavanja posljedica epidemije.

Gradonačelnik Ostrošić u svom se govoru osvrnuo na mali ali kvalitetan tim GRAS-a na čelu s ravnateljicom Teodorom Fišer, te im se zahvalio na kvalitetno odrađenom poslu.
Naime, Gradska razvojna agencija Slatine je u cijelom periodu otežanog rada zbog pandemije koronavirusa, kao i u vrijeme dvomjesečnog rada od kuće bila na raspolaganju svojim klijentima, a kompletno poslovanje obavljalo se u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Djelatnice agencije održavale su kontakte sa strankama elektronskim putem i telefonom, pravovremeno i detaljno ih informirale o trenutačnoj situaciji i ponuđenim mjerama za očuvanje gospodarstva, te pisale prijave na natječaje i obavljale sve administrativne i financijske poslove.

Konferencija je organizirana s ciljem osnaživanja lokalne vlasti da uspješno planiraju i provode strategije društveno-gospodarskog oporavka nakon pandemije COVID-19, a razmjenom znanja, primjerom dobrih praksi i ideja između donositelja odluka proširuju se okviri mogućeg djelovanja u svrhu što bržeg oporavka.

Konferenciju je organizirala mreža udruženja jedinica lokalne samouprave iz jugoistočne Europe, NALAS koja okuplja oko 9 tisuća JLS-a.
(Mihaela Feldi/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button