NASLOVNICAOD SVEGA POMALOSERVISNE INFORMACIJE

Slatina kom, GRAS, Grad Slatina: Program edukacije iz područja održivog gospodarenja otpada – U GOSPODARENJU OTPADOM VAŽNU ULOGU IMA SVIJEST SVAKOG POJEDINCA

U suradnji s tvrtkom Slatina kom i Gradskom razvojnom agencijom Slatine, Grad Slatina provodi Program edukacije građanstva iz područja održivog gospodarenja otpadom, u sklopu kojega donosimo novi prilog.

U GOSPODARENJU OTPADOM VAŽNU ULOGU IMA SVIJEST SVAKOG POJEDINCA

Naš je izbor hoće li nešto biti smeće ili otpad!


U GOSPODARENJU OTPADOM VAŽNU ULOGU IMA SVIJEST SVAKOG POJEDINCA

Gospodarenje otpadom jedan je od najvećih svjetskih problema, koji iz godine u godinu postaje sve veći. Međutim, o njemu se u javnosti vrlo malo govori.

Tema gospodarenja otpadom u Hrvatskoj se počela intenzivnije spominjati tek kada se počelo govoriti o penalima iz Europske unije zbog nedovoljne brige o zbrinjavanju otpada.
Zbog EU regulative bit ćemo prisiljeni kvalitetnije gospodariti otpadom, ali konkretne rezultate nedvojbeno će donijeti svatko od nas, odnosno naša svijest o potrebi promišljenog održivog gospodarenja otpadom. Drugim riječima, ne možemo kriviti druge ako se zatrpavamo smećem, jer smeće proizvodimo mi sami, pa stoga svatko od nas mora – za svoje dobro i za dobrobit budućih generacija prihvatiti navike održivog gospodarenja otpadom.
Većina građana još uvijek ne razmišlja što se događa s otpadom koji bacaju u spremnike.

Trebamo poći svatko od sebe, jer ključ rješenja je u našim rukama. Netko će pomisliti kako bi to bila tek samo kap u moru, ali sve velike stvari počinju malim korakom.
(mf/Izvor: Slatina kom, Grad Slatina, GRAS)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button